Chrysalism schreef:
Belle schreef:
"Om een mengsel bestaande uit een niet-oplosbare vaste stof en een vloeistof van elkaar te scheiden maak je gebruik van filtratie. De stoffen worden van elkaar gescheiden op basis van de toestand van de stof en de deeltjesgrootte. Uitleg over de werking van een filtratie vind je hier.
Voorbeeld
- het scheiden van zand en water"
Hier is sprake van een niet-oplosbare vaste stof en een oplosbare vaste stof (in alcohol dan)
Oh shit, ik begrijp er zo niks van he , maar ik vul t gewoon in oeps
Chrysalism schreef:
Belle schreef:
"Tijdens een destillatie wordt een mengsel van stoffen gescheiden op basis van een onderling verschil in kookpunt. Een uitvoerige uitleg over de werking van een destillatie vind je hier.
Voorbeelden
- het destilleren van sterke drank
- het destilleren van zeewater om drinkwater te krijgen"
Je gaat het niet koken dus deze is het niet
Extractie:
"Tijdens een extractie onttrek je een stof (of stoffen) uit een mengsel. Deze scheidingsmethode berust op het verschil in oplosbaarheid in een extractiemiddel. Tijdens koffiezetten extraheer je bijvoorbeeld de geur-en smaakstoffen uit koffiebonen in warm water. De geur-en smaakstoffen lossen goed op in het warme water (het extractiemiddel) maar de rest van de koffiebonen niet. Uitleg over de werking van een extractie vind je hier.
Voorbeelden
- het zetten van koffie
- het verkrijgen van suiker uit suikerbieten"
Maar extractie dat begrip kan ik niet in t boek terug vinden? Dus miss filteren?"Tijdens een destillatie wordt een mengsel van stoffen gescheiden op basis van een onderling verschil in kookpunt. Een uitvoerige uitleg over de werking van een destillatie vind je hier.
Voorbeelden
- het destilleren van sterke drank
- het destilleren van zeewater om drinkwater te krijgen"
Je gaat het niet koken dus deze is het niet
Extractie:
"Tijdens een extractie onttrek je een stof (of stoffen) uit een mengsel. Deze scheidingsmethode berust op het verschil in oplosbaarheid in een extractiemiddel. Tijdens koffiezetten extraheer je bijvoorbeeld de geur-en smaakstoffen uit koffiebonen in warm water. De geur-en smaakstoffen lossen goed op in het warme water (het extractiemiddel) maar de rest van de koffiebonen niet. Uitleg over de werking van een extractie vind je hier.
Voorbeelden
- het zetten van koffie
- het verkrijgen van suiker uit suikerbieten"
"Om een mengsel bestaande uit een niet-oplosbare vaste stof en een vloeistof van elkaar te scheiden maak je gebruik van filtratie. De stoffen worden van elkaar gescheiden op basis van de toestand van de stof en de deeltjesgrootte. Uitleg over de werking van een filtratie vind je hier.
Voorbeeld
- het scheiden van zand en water"
Hier is sprake van een niet-oplosbare vaste stof en een oplosbare vaste stof (in alcohol dan)



0
0
0
0
Om mee te kunnen praten op het forum dien je ingelogd te zijn.Nog geen account? 


20