Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Anoniem
AWAEAEA3AEA3A3A3AEAEAWAWAEAW
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om mee te kunnen praten op het forum dien je ingelogd te zijn.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
18 van de 24 sterren behaald

Forum

Algemeen < Algemeen Eerste | Vorige | Pagina: | Volgende | Laatste
SCHEIKUNDE HELP
Chrysalism
Internationale ster



Belle schreef:
Chrysalism schreef:
Belle schreef:

"Tijdens een destillatie wordt een mengsel van stoffen gescheiden op basis van een onderling verschil in kookpunt. Een uitvoerige uitleg over de werking van een destillatie vind je hier.
Voorbeelden
- het destilleren van sterke drank
- het destilleren van zeewater om drinkwater te krijgen"
Je gaat het niet koken dus deze is het niet

Extractie:
"Tijdens een extractie onttrek je een stof (of stoffen) uit een mengsel. Deze scheidingsmethode berust op het verschil in oplosbaarheid in een extractiemiddel. Tijdens koffiezetten extraheer je bijvoorbeeld de geur-en smaakstoffen uit koffiebonen in warm water. De geur-en smaakstoffen lossen goed op in het warme water (het extractiemiddel) maar de rest van de koffiebonen niet. Uitleg over de werking van een extractie vind je hier.
Voorbeelden
- het zetten van koffie
- het verkrijgen van suiker uit suikerbieten"
Maar extractie dat begrip kan ik niet in t boek terug vinden? Dus miss filteren?

"Om een mengsel bestaande uit een niet-oplosbare vaste stof en een vloeistof van elkaar te scheiden maak je gebruik van filtratie. De stoffen worden van elkaar gescheiden op basis van de toestand van de stof en de deeltjesgrootte. Uitleg over de werking van een filtratie vind je hier.
Voorbeeld
- het scheiden van zand en water"

Hier is sprake van een niet-oplosbare vaste stof en een oplosbare vaste stof (in alcohol dan)
Oh shit, ik begrijp er zo niks van he , maar ik vul t gewoon in oeps
Anoniem
Wereldberoemd



Misschien is het chromatografie? Staat die erin?
Chrysalism
Internationale ster



Belle schreef:
Misschien is het chromatografie? Staat die erin?
Nop, alleen ; filtreren,indampen,destilleren,centrifugeren,extraheren
Anoniem
Wereldberoemd



Chrysalism schreef:
Belle schreef:
Misschien is het chromatografie? Staat die erin?
Nop, alleen ; filtreren,indampen,destilleren,centrifugeren,extraheren

wacht nog ff dan, ik ga die andere 2 nog ff opzoeken
Anoniem
Wereldberoemd



Belle schreef:
Chrysalism schreef:
Belle schreef:
Misschien is het chromatografie? Staat die erin?
Nop, alleen ; filtreren,indampen,destilleren,centrifugeren,extraheren

wacht nog ff dan, ik ga die andere 2 nog ff opzoeken

extractie is hetzelfde als extraheren dus dan is het extraheren
Chrysalism
Internationale ster



Belle schreef:
Belle schreef:
Chrysalism schreef:
Nop, alleen ; filtreren,indampen,destilleren,centrifugeren,extraheren

wacht nog ff dan, ik ga die andere 2 nog ff opzoeken

extractie is hetzelfde als extraheren dus dan is het extraheren
oke top tysm!!
Anoniem
Wereldberoemd



Chrysalism schreef:
Belle schreef:
Belle schreef:

wacht nog ff dan, ik ga die andere 2 nog ff opzoeken

extractie is hetzelfde als extraheren dus dan is het extraheren
oke top tysm!!

yaaay ik hoop dat het goed is maar denk het wel

next?
Chrysalism
Internationale ster



Belle schreef:
Chrysalism schreef:
Belle schreef:

extractie is hetzelfde als extraheren dus dan is het extraheren
oke top tysm!!

yaaay ik hoop dat het goed is maar denk het wel

next?

Een liter zeewater bevat 35 gram zout en heeft een massa van 1024 gram.

Bereken het massapercentage zout in zeewater. Geef je antwoord met 1 cijfer achter de komma.

Volgens mij had ik die net goed? c:
Anoniem
Wereldberoemd



Chrysalism schreef:
Belle schreef:
Chrysalism schreef:
oke top tysm!!

yaaay ik hoop dat het goed is maar denk het wel

next?

Een liter zeewater bevat 35 gram zout en heeft een massa van 1024 gram.

Bereken het massapercentage zout in zeewater. Geef je antwoord met 1 cijfer achter de komma.

Volgens mij had ik die net goed? c:

Ja dat was 3,4%
Anoniem
Wereldberoemd



Next?
Chrysalism
Internationale ster



Belle schreef:
Next?

Kleurloze huishoudazijn bestaat hoofdzakelijk uit 2 stoffen. Een van die 2 stoffen is azijnzuur. Azijnzuur heeft een kookpunt van 118o celsius. Huishoudazijn bevat 3 massaprocenten azijnzuur.
Annemieke gaat huishoudazijn destilleren.

Uit welke stof bestaat het destillaat voornamelijk?
Anoniem
Wereldberoemd



Chrysalism schreef:
Belle schreef:
Next?

Kleurloze huishoudazijn bestaat hoofdzakelijk uit 2 stoffen. Een van die 2 stoffen is azijnzuur. Azijnzuur heeft een kookpunt van 118o celsius. Huishoudazijn bevat 3 massaprocenten azijnzuur.
Annemieke gaat huishoudazijn destilleren.
Uit welke stof bestaat het destillaat voornamelijk?

water
Chrysalism
Internationale ster



Belle schreef:
Chrysalism schreef:
Belle schreef:
Next?

Kleurloze huishoudazijn bestaat hoofdzakelijk uit 2 stoffen. Een van die 2 stoffen is azijnzuur. Azijnzuur heeft een kookpunt van 118o celsius. Huishoudazijn bevat 3 massaprocenten azijnzuur.
Annemieke gaat huishoudazijn destilleren.
Uit welke stof bestaat het destillaat voornamelijk?

water

Trappistenbier bevat 8 volume% alcohol.
Hoeveel Trappistenbier moet je drinken om 15 mL
alcohol te consumeren?
Anoniem
Wereldberoemd



Chrysalism schreef:
Belle schreef:
Chrysalism schreef:

Kleurloze huishoudazijn bestaat hoofdzakelijk uit 2 stoffen. Een van die 2 stoffen is azijnzuur. Azijnzuur heeft een kookpunt van 118o celsius. Huishoudazijn bevat 3 massaprocenten azijnzuur.
Annemieke gaat huishoudazijn destilleren.
Uit welke stof bestaat het destillaat voornamelijk?

water

Trappistenbier bevat 8 volume% alcohol.
Hoeveel Trappistenbier moet je drinken om 15 mL
alcohol te consumeren?

op hoeveel cijfers achter de komma moet je het afronden?
Chrysalism
Internationale ster



Belle schreef:
Chrysalism schreef:
Belle schreef:

water

Trappistenbier bevat 8 volume% alcohol.
Hoeveel Trappistenbier moet je drinken om 15 mL
alcohol te consumeren?

op hoeveel cijfers achter de komma moet je het afronden?
1,2 mL

1,9 mL

120 mL

188 mL

Plaats een reactie
Reageer
Om nieuwe berichten te laden: ingeschakeld
Eerste | Vorige | Pagina: | Volgende | Laatste