Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Anoniem
AWAEAEA3AEA3A3A3AEAEAWAWAEAW
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om mee te kunnen praten op het forum dien je ingelogd te zijn.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
15 van de 24 sterren behaald

Forum

Algemeen < Algemeen Eerste | Vorige | Pagina: | Volgende | Laatste
SCHEIKUNDE HELP
Chrysalism
Internationale ster



Silhouette schreef:
Chrysalism schreef:
Thanks schatjes, ik maak straks naar iedereen wel wat pd over haha c: 
Vraag 7;
Pieter B. neemt aan dat hij bij destillatie zuivere alcohol
heeft verkregen. Hij voegt er water aan toe om er jenever
van te maken. Hij wil zijn jenever verkopen aan een caféeigenaar.
De café-eigenaar wil Pieters jenever echter niet. Hij
wil geen problemen met de belastingdienst en de
politie. Daarnaast denkt hij dat Pieters jenever toch
niet geschikt is voor consumptie. Hij geeft daarvoor
twee argumenten:
I Bij de destillatie is geen zuivere alcohol verkregen, de
vloeistof bevat nog methanol.
II Bij de destillatie is de alcohol veranderd in een andere
stof.


Antwoorden( welke zijn goed);
Alleen I.

Alleen II.

Zowel I als II.

Geen van beide.
Water verdampt al voordat het zijn kookpunt heeft bereikt, ik weet niet of dit ook voor methanol geldt, maar zo ja, dan is een  goed, zo niet, dan zijn ze beiden vgm fout 

Maar zoals varamyr al zei, het lijkt mij sterk dat alcohol verandert in een andere stof als je het gaat destilleren.
Dus welk antwoord zou ik invullen? Hahaha
Ik maak gewoon wat pd over hoor lekkerding
Despoina
Wereldberoemd



Chrysalism schreef:
Thanks schatjes, ik maak straks naar iedereen wel wat pd over haha c: 
Vraag 7;
Pieter B. neemt aan dat hij bij destillatie zuivere alcohol
heeft verkregen. Hij voegt er water aan toe om er jenever
van te maken. Hij wil zijn jenever verkopen aan een caféeigenaar.
De café-eigenaar wil Pieters jenever echter niet. Hij
wil geen problemen met de belastingdienst en de
politie. Daarnaast denkt hij dat Pieters jenever toch
niet geschikt is voor consumptie. Hij geeft daarvoor
twee argumenten:
I Bij de destillatie is geen zuivere alcohol verkregen, de
vloeistof bevat nog methanol.
II Bij de destillatie is de alcohol veranderd in een andere
stof.


Antwoorden( welke zijn goed);
Alleen I.

Alleen II.

Zowel I als II.

Geen van beide.
Zeker 2 niet
Ma miss idd geen van beide 
Want hen net opgezocht en zuiver alcohol is ethanol en niet metanol
Despoina
Wereldberoemd



Chrysalism schreef:
Silhouette schreef:
Chrysalism schreef:
Thanks schatjes, ik maak straks naar iedereen wel wat pd over haha c: 
Vraag 7;
Pieter B. neemt aan dat hij bij destillatie zuivere alcohol
heeft verkregen. Hij voegt er water aan toe om er jenever
van te maken. Hij wil zijn jenever verkopen aan een caféeigenaar.
De café-eigenaar wil Pieters jenever echter niet. Hij
wil geen problemen met de belastingdienst en de
politie. Daarnaast denkt hij dat Pieters jenever toch
niet geschikt is voor consumptie. Hij geeft daarvoor
twee argumenten:
I Bij de destillatie is geen zuivere alcohol verkregen, de
vloeistof bevat nog methanol.
II Bij de destillatie is de alcohol veranderd in een andere
stof.


Antwoorden( welke zijn goed);
Alleen I.

Alleen II.

Zowel I als II.

Geen van beide.
Water verdampt al voordat het zijn kookpunt heeft bereikt, ik weet niet of dit ook voor methanol geldt, maar zo ja, dan is een  goed, zo niet, dan zijn ze beiden vgm fout 

Maar zoals varamyr al zei, het lijkt mij sterk dat alcohol verandert in een andere stof als je het gaat destilleren.
Dus welk antwoord zou ik invullen? Hahaha
Ik maak gewoon wat pd over hoor lekkerding
Het laatsteEn btw ik hief ook geen pd hoor 
Chrysalism
Internationale ster



Volgende vraaag;
Kleurloze huishoudazijn bestaat hoofdzakelijk uit 2 stoffen. Een van die 2 stoffen is azijnzuur. Azijnzuur heeft een kookpunt van 118o celsius. Huishoudazijn bevat 3 massaprocenten azijnzuur.
Annemieke gaat huishoudazijn destilleren.

Bij hoeveel graden Celsius zal de huishoudazijn beginnen te koken?
Alessa
Popster



Ik heb lang geen scheikunde gehad maar ik kan het ook niet 
Despoina
Wereldberoemd



Chrysalism schreef:
Volgende vraaag;
Kleurloze huishoudazijn bestaat hoofdzakelijk uit 2 stoffen. Een van die 2 stoffen is azijnzuur. Azijnzuur heeft een kookpunt van 118o celsius. Huishoudazijn bevat 3 massaprocenten azijnzuur.
Annemieke gaat huishoudazijn destilleren.

Bij hoeveel graden Celsius zal de huishoudazijn beginnen te koken?
Oh goden
Die is moeilijk 
Effe denken 
Chrysalism
Internationale ster



redfiregirl schreef:
Chrysalism schreef:
Volgende vraaag;
Kleurloze huishoudazijn bestaat hoofdzakelijk uit 2 stoffen. Een van die 2 stoffen is azijnzuur. Azijnzuur heeft een kookpunt van 118o celsius. Huishoudazijn bevat 3 massaprocenten azijnzuur.
Annemieke gaat huishoudazijn destilleren.

Bij hoeveel graden Celsius zal de huishoudazijn beginnen te koken?
Oh goden
Die is moeilijk 
Effe denken 
Jup
Despoina
Wereldberoemd



Chrysalism schreef:
redfiregirl schreef:
Chrysalism schreef:
Volgende vraaag;
Kleurloze huishoudazijn bestaat hoofdzakelijk uit 2 stoffen. Een van die 2 stoffen is azijnzuur. Azijnzuur heeft een kookpunt van 118o celsius. Huishoudazijn bevat 3 massaprocenten azijnzuur.
Annemieke gaat huishoudazijn destilleren.

Bij hoeveel graden Celsius zal de huishoudazijn beginnen te koken?
Oh goden
Die is moeilijk 
Effe denken 
Jup
Bij 118°c kookt  3%
Dus 118°c want dan verdampt die azijnzuur en hen je de andere stof

Heren idee dat is de enigste mogelijkheid die ik zie mr is wrs fout
Varamyr
Wereldberoemd



ik wel ideeën voor antwoorden op die vraag, maar ik weet echt niet of dat goed is vanwege die kleine massaprocenten van azijnzuur en mijn antwoord is ook echt gebaseerd op een proef van checkpoint hahahah
Chrysalism
Internationale ster



Varamyr schreef:
ik wel ideeën voor antwoorden op die vraag, maar ik weet echt niet of dat goed is vanwege die kleine massaprocenten van azijnzuur en mijn antwoord is ook echt gebaseerd op een proef van checkpoint hahahah
Tell me
Varamyr
Wereldberoemd



redfiregirl schreef:
Chrysalism schreef:
redfiregirl schreef:
Oh goden
Die is moeilijk 
Effe denken 
Jup
Bij 118°c kookt  3%
Dus 118°c want dan verdampt die azijnzuur en hen je de andere stof

Heren idee dat is de enigste mogelijkheid die ik zie mr is wrs fout
bij 118 graden kookt toch zeg maar alles
Chrysalism
Internationale ster



Varamyr schreef:
redfiregirl schreef:
Chrysalism schreef:
Jup
Bij 118°c kookt  3%
Dus 118°c want dan verdampt die azijnzuur en hen je de andere stof

Heren idee dat is de enigste mogelijkheid die ik zie mr is wrs fout
bij 118 graden kookt toch zeg maar alles
Ik denk gwn bij 100 toch? 
Varamyr
Wereldberoemd



Chrysalism schreef:
Varamyr schreef:
ik wel ideeën voor antwoorden op die vraag, maar ik weet echt niet of dat goed is vanwege die kleine massaprocenten van azijnzuur en mijn antwoord is ook echt gebaseerd op een proef van checkpoint hahahah
Tell me



ik zou zeggen 118, omdat water normaal wel kookt bij 100 en alcohol bij 80, maar dat azijnzuur zorgt er dan zeg maar voor dat die twee stoffen niet kan koken, omdat het zelf niet kookt -ik weet eigenlijk niet waarom, maar plastic smelt normaal ook echt vet snel, maar als er water bij komt kijken, dan niet meer dus er gebeurt wel iets waarom het opeens niet meer zo snel smelt-
Anoniem
Wereldberoemd



Varamyr schreef:
redfiregirl schreef:
Chrysalism schreef:
Jup
Bij 118°c kookt  3%
Dus 118°c want dan verdampt die azijnzuur en hen je de andere stof

Heren idee dat is de enigste mogelijkheid die ik zie mr is wrs fout
bij 118 graden kookt toch zeg maar alles

Ja zou ik  ook denken haha
Chrysalism
Internationale ster



Varamyr schreef:
Chrysalism schreef:
Varamyr schreef:
ik wel ideeën voor antwoorden op die vraag, maar ik weet echt niet of dat goed is vanwege die kleine massaprocenten van azijnzuur en mijn antwoord is ook echt gebaseerd op een proef van checkpoint hahahah
Tell me



ik zou zeggen 118, omdat water normaal wel kookt bij 100 en alcohol bij 80, maar dat azijnzuur zorgt er dan zeg maar voor dat die twee stoffen niet kan koken, omdat het zelf niet kookt -ik weet eigenlijk niet waarom, maar plastic smelt normaal ook echt vet snel, maar als er water bij komt kijken, dan niet meer dus er gebeurt wel iets waarom het opeens niet meer zo snel smelt-
Oke oke ik doe lekker 118 ^^ 

Volgende vraag;
Hieronder staan beschrijvingen van de mengsels nevel en
een emulsie.
Welke beschrijvingen zijn juist?
1 nevel: kleine druppels vloeistof in een gas
2 nevel: kleine korrels vaste stof in een gas
3 emulsie: kleine druppels vloeistof in een vloeistof
4 emulsie: kleine korrels vaste stof in een vloeistof
Plaats een reactie
Reageer
Om nieuwe berichten te laden: ingeschakeld
Eerste | Vorige | Pagina: | Volgende | Laatste