Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Mai
Zo te zien hadden we een BTB Beste vp koppel nodig xoxox
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om mee te kunnen praten op het forum dien je ingelogd te zijn.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
12 van de 24 sterren behaald

Forum

Algemeen < Algemeen Eerste | Vorige | Pagina:
Aan iedereen op kamers: wat maken
Anoniem
YouTube-ster



Phobias schreef:
Wolve schreef:
appie app to the rescue
Ik heb die net gedownload en toen ik die opende stond er dat die gedeactiveerd was hahaha 
huuuh raar??
Anoniem
Popster



Phobias schreef:
Stempels schreef:
Phobias schreef:
Ik ga altijd vrijdagavond terug naar huis en zondagavond terug maar misschien moet ik in het weekend thuis ook maar soep maken om in de week mee terug te nemen 

Ja, ik zoek echt wel makkelijke dingen waar ik niet te lang over moet doen en die ook makkelijk zijn voor 1 persoon haha!
Vergeet niet genoeg groeten binnen te krijgen 😂

 Ik weet ook niet of je beschikt tot een oven? Want ik maak ook vaak zoete aardappel frietjes (gewoon in reepjes met olijfolie en zout in de oven) en daar doe ik dan een stukje vlees (of een vegaburger) bij met een side salad. Ik eet ook niet veel vlees, meer omdat ik er niet altijd trek in heb & het is goedkoop. 
Hahahah nee, ik vind groenten ook wel lekkerder/beter dan vlees eigenlijk.. Liever meer groenten dan een hele lap vlees! 

Yes, dat is wel een goede! Ik heb inderdaad een oven  Hoelang laat je ze in de oven staan? 
Gewoon frietjes van normale aardappelen en wat kruiden erop in de oven zijn ook echt de bom!! Ik bak de mijne ongeveer 20 minuten op 220 graden met een beetje olijfolie, perfect en nog redelijk gezond @Phobias 
Daynty
Internationale ster



Ik heb wat dingetjes voor je uitgetypt! Het lijkt allemaal heel veel of ingewikkeld, maar het meeste is echt super simpel en redelijk snel klaar c:


Rijst (of volkoren noedels) met wokgroenten
Ingrediënten:
Zilvervliesrijst (andere opties zijn: quinoa, amaranth, bulgur, andere soort rijst)
Roerbakgroenten (ik gebruik vaak voor 2 dagen: https://www.jumbo.com/jumbo-fijne-roerbakmix-400g/211725ZK/ )
Zoet-zure woksaus ( https://www.jumbo.com/jumbo-woksaus-zoetzuur-200ml/195423STK )
Half blikje 200 gram linzen (kun je daarna een paar dagen in de koelkast bewaren) ( https://www.jumbo.com/jumbo-linzen-200g/208836STK
Optioneel: vegetarisch vlees (zoals: https://www.jumbo.com/jumbo-veggie-chef-kip-stukjes-175g/192858STK )
Optioneel voor bij het vlees bakken: paprikapoeder, knoflook, kurkuma, zwarte peper

Wat moet je doen:
1. De rijst aan de kook brengen (ik vind het zelf nog heel lastig om in te schatten hoeveel rijst ik moet nemen, want het groeit zó erg met koken dus dit is gewoon oefenen hahaha) en ongeveer 10 tot 12 minuten koken
2. (Bak)olie verwarmen in een koekenpan
3. De vleesstukjes ca. 5 minuten braden in een koekenpan
4. De linzen in een zeef afspoelen met water
5. De groenten en linzen aan de koekenpan toevoegen en nog ca. 5 minuten bakken
6. De woksaus toevoegen en het geheel nog ongeveer 1 a 2 minuten verwarmen (de woksaus hoeft niet te koken, instructies staan ook wel op de verpakking daarvan)

Als je het met volkoren noedels gaat maken, hoef je er alleen maar rekening mee te houden dat de noedels maar ongeveer 5 minuten hoeven te koken, dus die kun je aan de kook brengen als je de groenten toevoegt. 
De groenten (400 gram ongeveer) splits ik vaak in tweeën, zodat ik voor twee dagen wat heb. Zelfde geldt voor de vleesjes.


Volkoren noedels met curry
Dit is een lichtelijk pittig gerecht van een jumbo recept, maar ik vind ‘m zelf eeerg lekker! 

Ingrediënten:
Volkoren noedels ( https://www.jumbo.com/jumbo-volkoren-noodles-250g/195426STK ) (vaak is één “blokje” noedels genoeg, de rest kun je makkelijk een aantal weken bewaren!)
Boemboe groene curry ( https://www.jumbo.com/jumbo-boemboe-groene-curry-95g/194781STK
Pakje van 200 ml kokosmelk ( https://www.jumbo.com/jumbo-romige-kokosmelk-200ml/224389PAK )
(Bak)olie
Vegetarische gehaktballetjes ( https://www.jumbo.com/jumbo-veggie-chef-vegetarische-fijn-gekruide-balletjes-250g/192884STK )
Broccoli 

Wat moet je doen:
1. Juiste hoeveelheid broccoli snijden en even spoelen met water (afhankelijk van hoeveel broccoli je wil, de rest kun je ruim een aantal dagen in de koelkast bewaren)
(Bak)olie verwarmen in een kleine koekenpan en de currypasta toevoegen
2. De currypasta ca. 2 minuten verwarmen
3. De kokosmelk toevoegen
4. Het geheel roeren en verhitten tot het net niet kookt
5. De volkoren noedels aan de kook brengen en 4 tot 6 minuten koken (ongv. wat op de verpakking staat)
6. De gehaktballetjes (die je eventueel van te voren los even kan braden) toevoegen aan de curry
7. Ongeveer 5 minuten de curry blijven verwarmen (en regelmatig roeren) 


Rijst met broccoli en satesaus
Naja, deze spreekt best wel voor zich, haha. 

Ingrediënten:
Zilvervliesrijst
Broccoli 
Bakje satésaus 
Eventueel een vegetarisch vleesje

Wat moet je doen:
1. Broccoli snijden en wassen
2. Broccoli aan de kook brengen en ca. 12 tot 15 minuten koken (het beste is om er af en toe even in te prikken met een vork en zelf te bepalen wanneer jij het prima vindt) 
3. De rijst aan de kook brengen en ongeveer 10 minuten koken.
4. Eventueel het vleesje bakken terwijl de broccoli en rijst koken
5. Als alles klaar is, nog even de satésaus opwarmen en tadaa


Aardappelkrieltjes met broccoli
Deze is ook super simpel!

Ingrediënten:
(Gekruide) aardappelkrieltjes uit de koeling ( https://www.jumbo.com/jumbo-bistro-mini-krieltjes-425g/211739ZK
Broccoli (of een andere groente)
(Bak)olie
Eventueel een vegetarisch vleesje
Kruiden die ik er vaak extra overheen doe: kurkuma en zwarte peper

Wat moet je doen:
1. Broccoli snijden en wassen
2. Broccoli koken (12 - 15 minuten of zoals je zelf het lekkerst vindt)
3. Aardappelkrieltjes bakken, ongeveer 5 tot 10 minuutjes of wanneer jij ze goed vindt
4. Eventueel het vleesje bij de aardappeltjes bakken (bespaart weer een pan en dus afwas yay)
5. Als de aardappeltjes bijna klaar zijn, kurkuma en zwarte peper er overheen doen
6. Eventueel eten met ketchup of een ander sausje!


Taco’s met sla, rijst en groente
Deze is erg lekker, maar wel wat meer werk (hoewel je de losse groente ook door een simpele kant-en-klare groentemix kan vervangen).

Ingrediënten:
 Taco’s (blijven ook wel een tijdje goed na openen)
Zilvervliesrijst
IJsbergsla (een krop of uit een klein zakje, zoals: https://www.jumbo.com/jumbo-fijngesneden-ijsbergsla-kleinverpakking-100g/212608STK )
Eén of twee wortels 
1 paprika
Boerenkoolblokjes (2 of 3) (uit het vriesvak)
Vegetarische gehakt ( https://www.jumbo.com/jumbo-veggie-chef-kruimig-gehakt-voordeel-375g/192886STK )
Half blikje 200 gram linzen

Wat moet je doen:
1. De paprika in blokjes snijden
2. De wortel(s) in blokjes snijden en aan de kook brengen (ongeveer 10 minuten, tot ze een beetje zacht zijn)
3. Terwijl de wortels koken kun je de gehakt bakken in een koekenpan
4. Terwijl de wortels koken kun je ook vast de rijst aan de kook brengen (ongeveer 10 minuten)
5. De linzen in een zeef afspoelen met water
6. Als de gehakt goed gebakken is, braad je de paprikablokjes, linzen en boerenkool erbij op een zacht vuur
7. Als de wortels klaar zijn, het water afgieten. Zelfde voor de rijst.
8. De rijst, wortels en de gehakt met paprikablokjes en boerenkool met elkaar mengen (kan bijvoorbeeld gewoon in de pan waar de rijst al in zit, scheelt weer afwas)
9. Taco vullen met een laagje sla en dan de groente en zo toevoegen!
10. Eventueel kun je er nog augurken of andere garnituur bij doen, zoals knoflooksaus of zo.

Als je het met een roerbakgroentemix doet, heb je minder werk! Dan kun je eventueel ook de zoetzure woksaus van het eerste recept nog gebruiken. 


Wraps met sla

Deze is binnen 5 minuten klaar en je hoeft er niets voor te koken. Ik eet dit zelf vaak als ik geen zin heb om te koken of als ik weet dat ik er laat weer ben van school. Het is snel, maar toch gezond. (: Je kunt trouwens allerlei variaties hierop maken met ingrediënten die je zelf lekker vindt.

Ingrediënten:
Volkoren wraps (zo’n pak kun je na opening ook zat nog een paar weken bewaren)
IJsbergsla (een krop of kant-en-klaar uit de koeling) (je kan ook een andere slamix gebruiken natuurlijk!)
Paprika (als je niet de hele paprika gebruikt, kun je die nog wel een paar dagen in de koelkast bewaren)
Augurk (en/of bijvoorbeeld zilveruitjes, tomaat, komkommer, etc.)
Knoflooksaus

Wat moet je doen:
1. Paprika in blokjes snijden
2. Augurken in blokjes snijden
3. Eventueel de wrap 20 tot 30 seconden verwarmen in de magnetron of in een koekenpan zonder olie
4. Laagje knoflooksaus op de wrap smeren
5. Sla in de wrap doen
6. Paprika- en augurkblokjes erin doen
7. Etennn 


Voor alle recepten geldt dat je het altijd aan kan passen naar wat jij lekker vindt! Het is ook gewoon een kwestie van dingen proberen. Dat geldt ook voor hoe lang alles moet koken en hoeveel je van alles gebruikt. Ik gebruik zelf vaak geen vaste maten, maar kijk gewoon hoeveel het is en hoeveel honger ik heb en zo. Het enige lastige is dus rijst (en pasta ook) want dat groeit zo erg als je het gaat koken, haha. Dus daarvan neem ik altijd minder dan ik nodig denk te hebben. 

Verder heb ik wat linkjes naar producten toegevoegd die ik gebruik. Het is allemaal van de jumbo omdat ik daar vaak boodschappen doe, maar bij vrijwel iedere supermarkt hebben ze wel vergelijkbare dingen.
De meeste groente dingen bewaar ik in de koelkast, waar ze (op sla na) vaak wel tot een weekje goed blijven. Wat ik je echt aanraad om te doen, is om de dag dat je boodschappen gaat doen voor de hele week te bedenken wat je gaat eten (ik doe dat vaak op maandag of zondag) en zo een weekmenu te maken voor het avondeten. Je kan daarbij gelijk kijken wat je nog in huis hebt dat je kan gebruiken (zoals aardappels, rijst, pasta, etc) en je kunt aan de hand van het “menu” super snel een boodschappenlijstje voor de hele week maken. Je kunt bovendien eenvoudig bekijken of je met één groentemix twee dagen een gerecht kan maken, zodat je niet met allemaal restjes overblijft die je uiteindelijk weg moet gooien. 

Oh, en ik gebruik vrijwel altijd de volkoren versie van alles (dus zilvervliesrijst, volkoren pasta's, volkoren wraps, etc.) want gezonder, haha. 
Anoniem
Internationale ster



nasi, macaroni, spaghetti, risotto, ovenschotels (van die maaltijdzakjes wel bc im a lazy bitch), hamburgers, wraps, pizza, curry, gewoon roerbakgroentes met aardappels en vlees (of zonder), soms een salade
Anoniem
Wereldberoemd



omg wat een nachtmerrie soms hoor

maar ben begonnen met dingen die ik thuis ook vaak at en dan langzaam uitbreiden (kijk zelf vaak op budgetbytes.com of op de website van de albert heijn) 

kan wel ff een paar links plaatsen vanuit m'n recepten bestandje?
Phobias
Internationale ster



Daynty schreef:
Ik heb wat dingetjes voor je uitgetypt! Het lijkt allemaal heel veel of ingewikkeld, maar het meeste is echt super simpel en redelijk snel klaar c:


Rijst (of volkoren noedels) met wokgroenten
Ingrediënten:
Zilvervliesrijst (andere opties zijn: quinoa, amaranth, bulgur, andere soort rijst)
Roerbakgroenten (ik gebruik vaak voor 2 dagen: https://www.jumbo.com/jumbo-fijne-roerbakmix-400g/211725ZK/ )
Zoet-zure woksaus ( https://www.jumbo.com/jumbo-woksaus-zoetzuur-200ml/195423STK )
Half blikje 200 gram linzen (kun je daarna een paar dagen in de koelkast bewaren) ( https://www.jumbo.com/jumbo-linzen-200g/208836STK
Optioneel: vegetarisch vlees (zoals: https://www.jumbo.com/jumbo-veggie-chef-kip-stukjes-175g/192858STK )
Optioneel voor bij het vlees bakken: paprikapoeder, knoflook, kurkuma, zwarte peper

Wat moet je doen:
1. De rijst aan de kook brengen (ik vind het zelf nog heel lastig om in te schatten hoeveel rijst ik moet nemen, want het groeit zó erg met koken dus dit is gewoon oefenen hahaha) en ongeveer 10 tot 12 minuten koken
2. (Bak)olie verwarmen in een koekenpan
3. De vleesstukjes ca. 5 minuten braden in een koekenpan
4. De linzen in een zeef afspoelen met water
5. De groenten en linzen aan de koekenpan toevoegen en nog ca. 5 minuten bakken
6. De woksaus toevoegen en het geheel nog ongeveer 1 a 2 minuten verwarmen (de woksaus hoeft niet te koken, instructies staan ook wel op de verpakking daarvan)

Als je het met volkoren noedels gaat maken, hoef je er alleen maar rekening mee te houden dat de noedels maar ongeveer 5 minuten hoeven te koken, dus die kun je aan de kook brengen als je de groenten toevoegt. 
De groenten (400 gram ongeveer) splits ik vaak in tweeën, zodat ik voor twee dagen wat heb. Zelfde geldt voor de vleesjes.


Volkoren noedels met curry
Dit is een lichtelijk pittig gerecht van een jumbo recept, maar ik vind ‘m zelf eeerg lekker! 

Ingrediënten:
Volkoren noedels ( https://www.jumbo.com/jumbo-volkoren-noodles-250g/195426STK ) (vaak is één “blokje” noedels genoeg, de rest kun je makkelijk een aantal weken bewaren!)
Boemboe groene curry ( https://www.jumbo.com/jumbo-boemboe-groene-curry-95g/194781STK
Pakje van 200 ml kokosmelk ( https://www.jumbo.com/jumbo-romige-kokosmelk-200ml/224389PAK )
(Bak)olie
Vegetarische gehaktballetjes ( https://www.jumbo.com/jumbo-veggie-chef-vegetarische-fijn-gekruide-balletjes-250g/192884STK )
Broccoli 

Wat moet je doen:
1. Juiste hoeveelheid broccoli snijden en even spoelen met water (afhankelijk van hoeveel broccoli je wil, de rest kun je ruim een aantal dagen in de koelkast bewaren)
(Bak)olie verwarmen in een kleine koekenpan en de currypasta toevoegen
2. De currypasta ca. 2 minuten verwarmen
3. De kokosmelk toevoegen
4. Het geheel roeren en verhitten tot het net niet kookt
5. De volkoren noedels aan de kook brengen en 4 tot 6 minuten koken (ongv. wat op de verpakking staat)
6. De gehaktballetjes (die je eventueel van te voren los even kan braden) toevoegen aan de curry
7. Ongeveer 5 minuten de curry blijven verwarmen (en regelmatig roeren) 


Rijst met broccoli en satesaus
Naja, deze spreekt best wel voor zich, haha. 

Ingrediënten:
Zilvervliesrijst
Broccoli 
Bakje satésaus 
Eventueel een vegetarisch vleesje

Wat moet je doen:
1. Broccoli snijden en wassen
2. Broccoli aan de kook brengen en ca. 12 tot 15 minuten koken (het beste is om er af en toe even in te prikken met een vork en zelf te bepalen wanneer jij het prima vindt) 
3. De rijst aan de kook brengen en ongeveer 10 minuten koken.
4. Eventueel het vleesje bakken terwijl de broccoli en rijst koken
5. Als alles klaar is, nog even de satésaus opwarmen en tadaa


Aardappelkrieltjes met broccoli
Deze is ook super simpel!

Ingrediënten:
(Gekruide) aardappelkrieltjes uit de koeling ( https://www.jumbo.com/jumbo-bistro-mini-krieltjes-425g/211739ZK
Broccoli (of een andere groente)
(Bak)olie
Eventueel een vegetarisch vleesje
Kruiden die ik er vaak extra overheen doe: kurkuma en zwarte peper

Wat moet je doen:
1. Broccoli snijden en wassen
2. Broccoli koken (12 - 15 minuten of zoals je zelf het lekkerst vindt)
3. Aardappelkrieltjes bakken, ongeveer 5 tot 10 minuutjes of wanneer jij ze goed vindt
4. Eventueel het vleesje bij de aardappeltjes bakken (bespaart weer een pan en dus afwas yay)
5. Als de aardappeltjes bijna klaar zijn, kurkuma en zwarte peper er overheen doen
6. Eventueel eten met ketchup of een ander sausje!


Taco’s met sla, rijst en groente
Deze is erg lekker, maar wel wat meer werk (hoewel je de losse groente ook door een simpele kant-en-klare groentemix kan vervangen).

Ingrediënten:
 Taco’s (blijven ook wel een tijdje goed na openen)
Zilvervliesrijst
IJsbergsla (een krop of uit een klein zakje, zoals: https://www.jumbo.com/jumbo-fijngesneden-ijsbergsla-kleinverpakking-100g/212608STK )
Eén of twee wortels 
1 paprika
Boerenkoolblokjes (2 of 3) (uit het vriesvak)
Vegetarische gehakt ( https://www.jumbo.com/jumbo-veggie-chef-kruimig-gehakt-voordeel-375g/192886STK )
Half blikje 200 gram linzen

Wat moet je doen:
1. De paprika in blokjes snijden
2. De wortel(s) in blokjes snijden en aan de kook brengen (ongeveer 10 minuten, tot ze een beetje zacht zijn)
3. Terwijl de wortels koken kun je de gehakt bakken in een koekenpan
4. Terwijl de wortels koken kun je ook vast de rijst aan de kook brengen (ongeveer 10 minuten)
5. De linzen in een zeef afspoelen met water
6. Als de gehakt goed gebakken is, braad je de paprikablokjes, linzen en boerenkool erbij op een zacht vuur
7. Als de wortels klaar zijn, het water afgieten. Zelfde voor de rijst.
8. De rijst, wortels en de gehakt met paprikablokjes en boerenkool met elkaar mengen (kan bijvoorbeeld gewoon in de pan waar de rijst al in zit, scheelt weer afwas)
9. Taco vullen met een laagje sla en dan de groente en zo toevoegen!
10. Eventueel kun je er nog augurken of andere garnituur bij doen, zoals knoflooksaus of zo.

Als je het met een roerbakgroentemix doet, heb je minder werk! Dan kun je eventueel ook de zoetzure woksaus van het eerste recept nog gebruiken. 


Wraps met sla

Deze is binnen 5 minuten klaar en je hoeft er niets voor te koken. Ik eet dit zelf vaak als ik geen zin heb om te koken of als ik weet dat ik er laat weer ben van school. Het is snel, maar toch gezond. (: Je kunt trouwens allerlei variaties hierop maken met ingrediënten die je zelf lekker vindt.

Ingrediënten:
Volkoren wraps (zo’n pak kun je na opening ook zat nog een paar weken bewaren)
IJsbergsla (een krop of kant-en-klaar uit de koeling) (je kan ook een andere slamix gebruiken natuurlijk!)
Paprika (als je niet de hele paprika gebruikt, kun je die nog wel een paar dagen in de koelkast bewaren)
Augurk (en/of bijvoorbeeld zilveruitjes, tomaat, komkommer, etc.)
Knoflooksaus

Wat moet je doen:
1. Paprika in blokjes snijden
2. Augurken in blokjes snijden
3. Eventueel de wrap 20 tot 30 seconden verwarmen in de magnetron of in een koekenpan zonder olie
4. Laagje knoflooksaus op de wrap smeren
5. Sla in de wrap doen
6. Paprika- en augurkblokjes erin doen
7. Etennn 


Voor alle recepten geldt dat je het altijd aan kan passen naar wat jij lekker vindt! Het is ook gewoon een kwestie van dingen proberen. Dat geldt ook voor hoe lang alles moet koken en hoeveel je van alles gebruikt. Ik gebruik zelf vaak geen vaste maten, maar kijk gewoon hoeveel het is en hoeveel honger ik heb en zo. Het enige lastige is dus rijst (en pasta ook) want dat groeit zo erg als je het gaat koken, haha. Dus daarvan neem ik altijd minder dan ik nodig denk te hebben. 

Verder heb ik wat linkjes naar producten toegevoegd die ik gebruik. Het is allemaal van de jumbo omdat ik daar vaak boodschappen doe, maar bij vrijwel iedere supermarkt hebben ze wel vergelijkbare dingen.
De meeste groente dingen bewaar ik in de koelkast, waar ze (op sla na) vaak wel tot een weekje goed blijven. Wat ik je echt aanraad om te doen, is om de dag dat je boodschappen gaat doen voor de hele week te bedenken wat je gaat eten (ik doe dat vaak op maandag of zondag) en zo een weekmenu te maken voor het avondeten. Je kan daarbij gelijk kijken wat je nog in huis hebt dat je kan gebruiken (zoals aardappels, rijst, pasta, etc) en je kunt aan de hand van het “menu” super snel een boodschappenlijstje voor de hele week maken. Je kunt bovendien eenvoudig bekijken of je met één groentemix twee dagen een gerecht kan maken, zodat je niet met allemaal restjes overblijft die je uiteindelijk weg moet gooien. 

Oh, en ik gebruik vrijwel altijd de volkoren versie van alles (dus zilvervliesrijst, volkoren pasta's, volkoren wraps, etc.) want gezonder, haha. 
omg deze recepten! Thanks! Dit is echt SUPER fijn En ik was inderdaad van plan om alles in het weekend al te bekijken want ik heb alle dagen tot redelijk laat les en dan naar de winkel fietsen is het ook niet! Oh ja en de winkel is niet bij de deur want waar ik op kamers ga/zit is geen echte studentenstad of iets dus het zou sowieso veel handiger zijn als ik niet door de week nog naar de winkel moet!
Phobias
Internationale ster



theBlondeSalad schreef:
omg wat een nachtmerrie soms hoor

maar ben begonnen met dingen die ik thuis ook vaak at en dan langzaam uitbreiden (kijk zelf vaak op budgetbytes.com of op de website van de albert heijn) 

kan wel ff een paar links plaatsen vanuit m'n recepten bestandje?
Ja! Dat zou echt fijn zijn 
Anoniem
Wereldberoemd



Daynty
Internationale ster



Phobias schreef:
Daynty schreef:
Ik heb wat dingetjes voor je uitgetypt! Het lijkt allemaal heel veel of ingewikkeld, maar het meeste is echt super simpel en redelijk snel klaar c:


Rijst (of volkoren noedels) met wokgroenten
Ingrediënten:
Zilvervliesrijst (andere opties zijn: quinoa, amaranth, bulgur, andere soort rijst)
Roerbakgroenten (ik gebruik vaak voor 2 dagen: https://www.jumbo.com/jumbo-fijne-roerbakmix-400g/211725ZK/ )
Zoet-zure woksaus ( https://www.jumbo.com/jumbo-woksaus-zoetzuur-200ml/195423STK )
Half blikje 200 gram linzen (kun je daarna een paar dagen in de koelkast bewaren) ( https://www.jumbo.com/jumbo-linzen-200g/208836STK
Optioneel: vegetarisch vlees (zoals: https://www.jumbo.com/jumbo-veggie-chef-kip-stukjes-175g/192858STK )
Optioneel voor bij het vlees bakken: paprikapoeder, knoflook, kurkuma, zwarte peper

Wat moet je doen:
1. De rijst aan de kook brengen (ik vind het zelf nog heel lastig om in te schatten hoeveel rijst ik moet nemen, want het groeit zó erg met koken dus dit is gewoon oefenen hahaha) en ongeveer 10 tot 12 minuten koken
2. (Bak)olie verwarmen in een koekenpan
3. De vleesstukjes ca. 5 minuten braden in een koekenpan
4. De linzen in een zeef afspoelen met water
5. De groenten en linzen aan de koekenpan toevoegen en nog ca. 5 minuten bakken
6. De woksaus toevoegen en het geheel nog ongeveer 1 a 2 minuten verwarmen (de woksaus hoeft niet te koken, instructies staan ook wel op de verpakking daarvan)

Als je het met volkoren noedels gaat maken, hoef je er alleen maar rekening mee te houden dat de noedels maar ongeveer 5 minuten hoeven te koken, dus die kun je aan de kook brengen als je de groenten toevoegt. 
De groenten (400 gram ongeveer) splits ik vaak in tweeën, zodat ik voor twee dagen wat heb. Zelfde geldt voor de vleesjes.


Volkoren noedels met curry
Dit is een lichtelijk pittig gerecht van een jumbo recept, maar ik vind ‘m zelf eeerg lekker! 

Ingrediënten:
Volkoren noedels ( https://www.jumbo.com/jumbo-volkoren-noodles-250g/195426STK ) (vaak is één “blokje” noedels genoeg, de rest kun je makkelijk een aantal weken bewaren!)
Boemboe groene curry ( https://www.jumbo.com/jumbo-boemboe-groene-curry-95g/194781STK
Pakje van 200 ml kokosmelk ( https://www.jumbo.com/jumbo-romige-kokosmelk-200ml/224389PAK )
(Bak)olie
Vegetarische gehaktballetjes ( https://www.jumbo.com/jumbo-veggie-chef-vegetarische-fijn-gekruide-balletjes-250g/192884STK )
Broccoli 

Wat moet je doen:
1. Juiste hoeveelheid broccoli snijden en even spoelen met water (afhankelijk van hoeveel broccoli je wil, de rest kun je ruim een aantal dagen in de koelkast bewaren)
(Bak)olie verwarmen in een kleine koekenpan en de currypasta toevoegen
2. De currypasta ca. 2 minuten verwarmen
3. De kokosmelk toevoegen
4. Het geheel roeren en verhitten tot het net niet kookt
5. De volkoren noedels aan de kook brengen en 4 tot 6 minuten koken (ongv. wat op de verpakking staat)
6. De gehaktballetjes (die je eventueel van te voren los even kan braden) toevoegen aan de curry
7. Ongeveer 5 minuten de curry blijven verwarmen (en regelmatig roeren) 


Rijst met broccoli en satesaus
Naja, deze spreekt best wel voor zich, haha. 

Ingrediënten:
Zilvervliesrijst
Broccoli 
Bakje satésaus 
Eventueel een vegetarisch vleesje

Wat moet je doen:
1. Broccoli snijden en wassen
2. Broccoli aan de kook brengen en ca. 12 tot 15 minuten koken (het beste is om er af en toe even in te prikken met een vork en zelf te bepalen wanneer jij het prima vindt) 
3. De rijst aan de kook brengen en ongeveer 10 minuten koken.
4. Eventueel het vleesje bakken terwijl de broccoli en rijst koken
5. Als alles klaar is, nog even de satésaus opwarmen en tadaa


Aardappelkrieltjes met broccoli
Deze is ook super simpel!

Ingrediënten:
(Gekruide) aardappelkrieltjes uit de koeling ( https://www.jumbo.com/jumbo-bistro-mini-krieltjes-425g/211739ZK
Broccoli (of een andere groente)
(Bak)olie
Eventueel een vegetarisch vleesje
Kruiden die ik er vaak extra overheen doe: kurkuma en zwarte peper

Wat moet je doen:
1. Broccoli snijden en wassen
2. Broccoli koken (12 - 15 minuten of zoals je zelf het lekkerst vindt)
3. Aardappelkrieltjes bakken, ongeveer 5 tot 10 minuutjes of wanneer jij ze goed vindt
4. Eventueel het vleesje bij de aardappeltjes bakken (bespaart weer een pan en dus afwas yay)
5. Als de aardappeltjes bijna klaar zijn, kurkuma en zwarte peper er overheen doen
6. Eventueel eten met ketchup of een ander sausje!


Taco’s met sla, rijst en groente
Deze is erg lekker, maar wel wat meer werk (hoewel je de losse groente ook door een simpele kant-en-klare groentemix kan vervangen).

Ingrediënten:
 Taco’s (blijven ook wel een tijdje goed na openen)
Zilvervliesrijst
IJsbergsla (een krop of uit een klein zakje, zoals: https://www.jumbo.com/jumbo-fijngesneden-ijsbergsla-kleinverpakking-100g/212608STK )
Eén of twee wortels 
1 paprika
Boerenkoolblokjes (2 of 3) (uit het vriesvak)
Vegetarische gehakt ( https://www.jumbo.com/jumbo-veggie-chef-kruimig-gehakt-voordeel-375g/192886STK )
Half blikje 200 gram linzen

Wat moet je doen:
1. De paprika in blokjes snijden
2. De wortel(s) in blokjes snijden en aan de kook brengen (ongeveer 10 minuten, tot ze een beetje zacht zijn)
3. Terwijl de wortels koken kun je de gehakt bakken in een koekenpan
4. Terwijl de wortels koken kun je ook vast de rijst aan de kook brengen (ongeveer 10 minuten)
5. De linzen in een zeef afspoelen met water
6. Als de gehakt goed gebakken is, braad je de paprikablokjes, linzen en boerenkool erbij op een zacht vuur
7. Als de wortels klaar zijn, het water afgieten. Zelfde voor de rijst.
8. De rijst, wortels en de gehakt met paprikablokjes en boerenkool met elkaar mengen (kan bijvoorbeeld gewoon in de pan waar de rijst al in zit, scheelt weer afwas)
9. Taco vullen met een laagje sla en dan de groente en zo toevoegen!
10. Eventueel kun je er nog augurken of andere garnituur bij doen, zoals knoflooksaus of zo.

Als je het met een roerbakgroentemix doet, heb je minder werk! Dan kun je eventueel ook de zoetzure woksaus van het eerste recept nog gebruiken. 


Wraps met sla

Deze is binnen 5 minuten klaar en je hoeft er niets voor te koken. Ik eet dit zelf vaak als ik geen zin heb om te koken of als ik weet dat ik er laat weer ben van school. Het is snel, maar toch gezond. (: Je kunt trouwens allerlei variaties hierop maken met ingrediënten die je zelf lekker vindt.

Ingrediënten:
Volkoren wraps (zo’n pak kun je na opening ook zat nog een paar weken bewaren)
IJsbergsla (een krop of kant-en-klaar uit de koeling) (je kan ook een andere slamix gebruiken natuurlijk!)
Paprika (als je niet de hele paprika gebruikt, kun je die nog wel een paar dagen in de koelkast bewaren)
Augurk (en/of bijvoorbeeld zilveruitjes, tomaat, komkommer, etc.)
Knoflooksaus

Wat moet je doen:
1. Paprika in blokjes snijden
2. Augurken in blokjes snijden
3. Eventueel de wrap 20 tot 30 seconden verwarmen in de magnetron of in een koekenpan zonder olie
4. Laagje knoflooksaus op de wrap smeren
5. Sla in de wrap doen
6. Paprika- en augurkblokjes erin doen
7. Etennn 


Voor alle recepten geldt dat je het altijd aan kan passen naar wat jij lekker vindt! Het is ook gewoon een kwestie van dingen proberen. Dat geldt ook voor hoe lang alles moet koken en hoeveel je van alles gebruikt. Ik gebruik zelf vaak geen vaste maten, maar kijk gewoon hoeveel het is en hoeveel honger ik heb en zo. Het enige lastige is dus rijst (en pasta ook) want dat groeit zo erg als je het gaat koken, haha. Dus daarvan neem ik altijd minder dan ik nodig denk te hebben. 

Verder heb ik wat linkjes naar producten toegevoegd die ik gebruik. Het is allemaal van de jumbo omdat ik daar vaak boodschappen doe, maar bij vrijwel iedere supermarkt hebben ze wel vergelijkbare dingen.
De meeste groente dingen bewaar ik in de koelkast, waar ze (op sla na) vaak wel tot een weekje goed blijven. Wat ik je echt aanraad om te doen, is om de dag dat je boodschappen gaat doen voor de hele week te bedenken wat je gaat eten (ik doe dat vaak op maandag of zondag) en zo een weekmenu te maken voor het avondeten. Je kan daarbij gelijk kijken wat je nog in huis hebt dat je kan gebruiken (zoals aardappels, rijst, pasta, etc) en je kunt aan de hand van het “menu” super snel een boodschappenlijstje voor de hele week maken. Je kunt bovendien eenvoudig bekijken of je met één groentemix twee dagen een gerecht kan maken, zodat je niet met allemaal restjes overblijft die je uiteindelijk weg moet gooien. 

Oh, en ik gebruik vrijwel altijd de volkoren versie van alles (dus zilvervliesrijst, volkoren pasta's, volkoren wraps, etc.) want gezonder, haha. 
omg deze recepten! Thanks! Dit is echt SUPER fijn En ik was inderdaad van plan om alles in het weekend al te bekijken want ik heb alle dagen tot redelijk laat les en dan naar de winkel fietsen is het ook niet! Oh ja en de winkel is niet bij de deur want waar ik op kamers ga/zit is geen echte studentenstad of iets dus het zou sowieso veel handiger zijn als ik niet door de week nog naar de winkel moet!
Hopelijk kun je er wat mee! En het is inderdaad zo fijn om alles in één keer te kopen want dan hoef je niet elke dag nog heen en weer naar de supermarkt haha. Dat is altijd zo'n gedoe pff
Amarynthia
Internationale ster



Ik gebruik vaak pakken van Knorr, zoals burrito's en kip tandoori. Daarnaast vind ik hartige taart heel lekker, maar dat vind ik niet heel lekker om in te vriezen. Verder maak ik regelmatig gebakken aardappels, pasta's of salade's. 
Shao
Popster



Ik maakte altijd van die knorr wereldgerechten of maggie roerbak noedels met mijn huisgenoten. Soms ook pasta met zalm, spinazie en die witte kruidenboter 
Anoniem
Wereldberoemd



Mensen hier maken echt lekkere dingen hahah, ik zweer bij pasta 
Phobias
Internationale ster



Chubbles schreef:
Mensen hier maken echt lekkere dingen hahah, ik zweer bij pasta 
pasta ga ik sowieso vaak maken hahaha mezelf kennende 
Plaats een reactie
Reageer
Om nieuwe berichten te laden: ingeschakeld
Eerste | Vorige | Pagina: