Batmandy schreef:
> Bananenpannenkoekjes
Kun je de dag ervoor al maken want zijn ook koud heel nice.
Geprakte banaan + bloem + (plantaardige) melk + suiker/ahornsiroop (= optioneel want hoe rijper de banaan, hoe zoeter de pannenkoek). Kunt er altijd nog jam of iets op smeren of wat fruit erbij.
> Koude tosti
Weet niet of andere mensen dit ook kunnen waarderen, maar ik vind het zelf heel nice om koude tosti's te eten...
Kunt er op doen wat je wil. Ik doe meestal vegan kaas met sambal.
Goed laten afkoelen voor je ze verpakt en in koelkast doet. Als ze nog te warm zijn komt er nog stoom vanaf en worden ze zompig
> Chiapudding
basically chiazaad mengen met (plantaardige) melk of yoghurt of iets. Staan mega veel recepten van online.
Makkelijk smaak toe te voegen door er wat cacaopoeder, kaneel, fruit, etc. doorheen te roeren.
De textuur is niet voor iedereen want het is mega glibberig, maar het proberen waard.
> Saucijzenbroodjes
Voordeel: super lekker. Nadeel: niet gezond.
Makkelijker zelf te maken dan de meesten waarschijnlijk denken. Kun je dag eerder maken. Wel goed af laten koelen
Voor vega: vegetarisch gehakt mengen met een ei en smaakmakers naar keuze (peper, zout, sambal, gesnipperd uitje, curry, ketchup) en in bladerdeeg oprollen, hoppa oven in, klaar.
Voor vlees: gehakt bakken en op smaak brengen, in bladerdeeg oprollen, hoppa oven in.
> Rijstwafel met geprakte avocado (+ tomaatjes) en/of rijstwafel met pindakaas (+ banaan)
Dit zijn gouden combo's, ik zweer je.
> Havermout.
had al ergens gelezen dat dit niet je favo is, maar je kunt er echt zo heftig mee variëren, is gezond en vult goed dus is echt handig als ontbijt. Ik vind dit vooral nice met plantaardige melk omdat je dan keuze hebt uit veel verschillende smaakjes (kokosmelk gebruiken en verse ananas of banaan erbij geeft bijv. een geweldig tropisch ontbijt)
> Pastasalade
Niet iedereen zal dit ontbijteten vinden, maar ik ben niet iedereen en misschien jij ook niet.
Gebruik volkoren pasta voor een extra vleugje gezondheid. Roer er pesto doorheen. Basis klaar.
Makkelijk extra fancy en gezond te maken door groente etc. naar keuze toe te voegen, bijvoorbeeld rucola, tomaatjes, geitenkaasbolletjes
Je kunt ook groente zoals paprika, courgette, uit enzo in stukken snijden, mengen met wat olijfolie en kruiden, en dan in de oven bakken. Is koud gewoon nice (zolang je het maar goed af laat koelen voor het wegzet)
> Salade salade
Als je dressing apart houdt tot je het gaat opeten, kun je de meeste salades prima een dag ervoor al klaarmaken. Mocht je rijk zijn, kun je ook bijvoorbeeld een kant-en-klare pakken (bijv. een zak Bonduelle lunch bowl).
> Linzensalade
Letterlijk gewoon een pot linzen opentrekken en er wat olijfolie, en zout doorheen roeren. ik doe er altijd nog rucola, cherrytomaatjes en (af en toe) geitenkaas doorheen. (volgens mij is dit heel Spaans)
> frozen yoghurt bars
Staan veel recepten van online, Allerhande heeft bijvoorbeeld al een goede.
Duren niet lang om te maken en dan kun je ze best lang in de vriezer bewaren en gewoon uithalen wanneer je ff snel een gezond ontbijt of een snack nodig hebt.
> Appelstukjes in pindakaas dippen.
> Peperkoek met wat boter erop.
Dit bericht werd mede mogelijk gemaakt door studie-ontwijkend gedrag.