NeonLights schreef:
Dit is wel een recept voor een groot gezin hoor haha
O en je zou i.p.v. zelf aardappelpuree te maken ook zo'n pakje kunnen kopen voor aardappelpuree uit de oven, van honig of maggie dacht ik.
Aardappelpurree:
1400 gram aardappels
Zout en peper na smaak
4 theelepels boter
1 cup kaas
1 cup cream of melk
Gehaktmengsel
Olie om in te bakken
2 ui
2 wortel
6 teentjes knoflook
2 theelepel tijm
2 theelepel rozemarijn
1 kilo gehakt
Zout en peper na smaak
1 1/2 cup diepvries doperwtjes
2 theelepel worcestershire saus (Albert Heijn)
2 theelepel tomatenpurree
8 theelepels bloem
2 cup bouillon
Bereiding
Verwarm de over voor op 200 graden
Aardappelpurree:
Schil en snij de aardappels in blokjes.
Doe de aardappels in een pan met water en kook ze tot ze gaar zijn.
Giet de aardappels af en voeg dan de zout, peper, boter en cream/melk toe.
Stamp dit tot een gladde purree.
Voeg daarna de kaas toe.
Gehaktmengsel
Snij de ui en wortel in kleine blokjes.
Doe een scheutje olie in een hete pan en bak de ui en wortel voor 5 minuten.
Voeg daarna de tijm, rozemarijn en knoflook toe en bak dit eventjes mee.
Voeg daarna het gehakt toe en bak dit 10 minuten.
Voeg zout en peper toe na smaak en voeg de tomatenpuree en de worcestershire saus toe.
Bak dit even mee en voeg daarna de doperwtjes en de bloem toe.
Goed mengen en daarna de bouillon toevoegen.
Laat dit 10 minuten bakken.
Doe het gehaktmengels in een ovenschaal en verdeel dit goed.
Verdeel daarna de aardappelpurree erover en strijk het glad.
Doe de schaal in een voorverwarmde oven voor 20/25 minuten.