- 2 blikken tonijnstukken - 500 gram penne (of andere pasta) - 5 eieren (alleen de dooiers) - 5 el crème fraîche - 50 gram Parmezaanse kaas - 1 takje peterselie - olijfolie - peper en zout
Bereiding 1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Splits de eieren en rasp de Parmezaanse kaas. 2. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de tonijn toe. Blijf een paar minuten roeren totdat de tonijn lichtbruin kleurt. 3. Meng ondertussen de eierdooiers met de crème fraîche en de Parmezaanse kaas en breng op smaak met peper en zout. Kijk wel uit met de hoeveelheid zout die je toevoegt. In de Parmezaanse kaas zit al zout. 4. Giet de pasta af, voeg dit toe aan de tonijn en meng dit door. Voeg daarna het eiermengsel toe en blijf het geheel goed en stevig roeren zodat het ei niet los van de rest gaart. Blijf roeren tot de saus een beetje indikt. 5. Verdeel over de borden en garneer met de verse peterselie.
Koude pastasalade met kip (6/7 personen) - 750 gram pasta (bijv. penne) - 500 gram kip - kip kruiden - 300 gram crème fraîche - 20 gram bieslook (vers) - sap van 1 citroen - 300 gram spekjes - 400 gram diepvries doperwtjes - 1 grote rode ui
Bereiding 1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking 2. Snijd de kip in kleine reepjes (of blokjes) en kruid deze met de kip kruiden en snipper de ui. Doe wat olie in een pan en bak de kip goudbruin en gaar. 3. Haal de kip uit de pan en bak vervolgens in dezelfde pan de spekjes tot ze knapperig zijn. Voeg daarna de doperwtjes en de ui toe en bak ze mee tot ze gaar zijn. 4. snijd de bieslook fijn (houd een beetje achter voor garnering) en meng dit door de crème fraîche. Breng dit op smaak met het sap van de citroen. Voeg niet gelijk het sap van de hele citroen toe. Begin met het sap van een halve citroen, proef het en voeg eventueel wat meer toe. 5. Giet de pasta af en spoel dan af met koud water. Voeg het bieslook/crème fraîche mengsel toe aan de pasta en meg dit goed. Voeg daarna de kip, spekjes, ui en doperwtjes toe en meng dit nog eens goed door. 6. Verdeel over de borden er garneer met de achtergehouden bieslook
Gehaktschotel voor 6 personen
Aardappelpuree: 1400 gram aardappels Zout en peper na smaak 4 theelepels boter 1 cup kaas 1 cup cream of melk
Gehaktmengsel: Olie om in te bakken 2 uien 2 wortels 6 teentjes knoflook 2 theelepels tijm 2 theelepels rozemarijn 1 kilo gehakt Zout en peper na smaak 1 1/2 cup diepvries doperwtjes 2 theelepels worcestershire saus (Albert Heijn) 2 theelepels tomatenpurree 8 theelepels bloem 2 cups bouillon
Bereiding Verwarm de over voor op 200 graden
Aardappelpuree Schil en snij de aardappels in blokjes. Doe de aardappels in een pan met water en kook ze tot ze gaar zijn. Giet de aardappels af en voeg dan de zout, peper, boter en cream/melk toe. Stamp dit tot een gladde puree. Voeg daarna de kaas toe.
Gehaktmengsel Snij de ui en wortel in kleine blokjes. Doe een scheutje olie in een hete pan en bak de ui en wortel voor 5 minuten. Voeg daarna de tijm, rozemarijn en knoflook toe en bak dit eventjes mee. Voeg daarna het gehakt toe en bak dit 10 minuten. Voeg zout en peper toe na smaak en voeg de tomatenpuree toe. Bak dit even mee en voeg daarna de doperwtjes en de bloem toe. Goed mengen en daarna de bouillon toevoegen. Laat dit 10 minuten bakken/pruttelen. Doe dan het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel dit goed. Doe daarbovenop de aardappelpuree en verdeel dit ook goed. Doe de ovenschaal in de oven voor 30 á 40 minuten of totdat de aardappelpuree goudbruin is.
Mikatos schreef: Ik heb onwijs veel zin in poffertjes, maar hoop dat ik me iets beter ga voelen zodat ik naar de winkel kan.. Maar betwijfel het, dus houd het hoogstwaarschijnlijk maar op noodles!