Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Bluesweater
Happy Birthday to Itsmeblub & Myonlywish!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Welkom bij Virtual Popstar, de #1 community voor jongvolwassenen!

Maak nu gratis een account en praat mee op het forum. Speel games en kies uit duizenden kledingitems om je popster mee te verkleden.

Klik hier en maak je eigen account
> Sluiten
Helper
17 van de 24 sterren behaald
Profiel
Illicit
avatar

Blog

TitelReactiesDatum
NT / Matroesjka216-12-2015 16:58
NT / Henna015-12-2015 18:03

 MeldenNT / Henna

Henna zullen we allemaal wel kennen: de rode kleurstof die vaak gebruikt wordt als lichaamsversiering, haarkleuring en tegenwoordig tevens om wol, leer en zijde te kleuren. In dit artikel heb ik meer geschreven over henna.

Het maken van henna
Henna komt van de plant met eenzelfde naam. Om henna te maken dat daadwerkelijk aangebracht kan worden op de huid, moeten de bladeren van de plant worden gedroogd, gemalen en gezeefd. Het droge poeder wordt vervolgens gemixt met een aantal vloeistoffen, waaronder water, citroensap en een sterke thee. Welke ingrediënten hiernaast worden gebruikt, ligt aan de traditie van de gebruiker(s). De mix moet tussen de één en achtenveertig uur alleen gelaten worden, om het stofje Lawsone vrij te laten komen. Hoelang ligt tevens aan de extra ingrediënten. Dit is het stofje dat de henna aan de eiwitten in de huid bindt. Hierna kan de henna op de huid aangebracht worden. In het begin is de henna oranje, maar binnen drie dagen is deze kleur veranderd naar een donkerdere, bruine kleur.

Zwarte Henna
De zwarte henna is ontwikkeld en bedacht voor de westerse toerist, de gemiddelde westerse persoon vindt dit mooier dan bruine henna. Aan de normale henna wordt hierbij PPD, p-fenyleendiamine, toegevoegd, om het sneller te laten intrekken en donkerder eruit te laten zien. Helaas kan dit stofje bij veel mensen ernstige allergische reacties veroorzaken en daarom moet men hiermee oppassen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit adviseert dus om tatoeages met zwarte henna te vermijden. Binnen twee weken krijgt de allergische persoon al eczeem op de plaats waar de henna is aangebracht. Geadviseerd wordt in zo een geval zo snel mogelijk een arts te raadplegen die het behandelt, anders kunnen er bijkomende infecties optreden.

Je kunt natuurlijk wel zwarte henna gebruiken, maar een allergietest van te voren is aan te raden. Bovendien zijn er tegenwoordig soorten zonder PPD erin, die zijn veiliger. Je kunt weten of er PPD inzit of niet, door te vragen hoe lang het moet blijven zitten of er water aan toe te voegen. Als het minder lang dan een uur moet blijven zitten voor het resultaat, verwacht ik PPD. Als de henna met water na 20 minuten blauwig kleurt, zit er geen PPD in, als het diepzwart kleurt wel.
Mythe - Anat & Baäl
Henna werd in de bronstijd gebruikt bij het vieren van feesten of in vakanties. Het was, en is nog steeds in sommige landen, een traditie om de bruid te versieren met henna als ze gaat trouwen. Dit komt door de mythe van Baäl en Anat uit de Semitische gebieden. Baäl was de god van de donder, storm, regen en de oorlog. Anat was zijn zus en tevens gemalin. Baäl was op een offer- en vruchtbaarheidsfestival verdwenen, opgeofferd door Mot, de god van de dood en droogte. Hierdoor was de aarde droog en konden er geen gewassen groeien. Men wilde Baäl (en de regen) terug en Anat ging opzoek. Ze vond hem terug in de herfst, er kwam weer onweer en regen. Een groot feest werd gevierd, de mensen waren blij met zijn terugkomst. Anat bereidde zichzelf voor op dit feest door haar handen te versieren met henna en prachtige kleding aan te trekken en dat is waar de traditie vandaan komt. Hiernaast is het een gewoonte geworden een Henna-Night te organiseren de dag voor de bruiloft, waar alle vrouwelijke familieleden en vrienden van de bruid zich voorbereiden op de bruiloft.

Reactie plaatsen

Reageer op de blog NT / Henna van Illicit .
Bericht plaatsen