Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Bluesweater
check de competitiepagina!!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Welkom bij Virtual Popstar, de #1 community voor jongvolwassenen!

Maak nu gratis een account en praat mee op het forum. Speel games en kies uit duizenden kledingitems om je popster mee te verkleden.

Klik hier en maak je eigen account
> Sluiten
Helper
17 van de 24 sterren behaald
Profiel
Ro2002
avatar

Blog

TitelReactiesDatum
een grote stap: hoge school of universiteit210-04-2016 10:03
gezocht3617-01-2016 13:17
NCT jouw rolmodel315-10-2015 17:09
White Skyline1003-10-2015 16:45
In the Spotlight Juutje613-09-2015 14:10
In the Spotlight Lillitha710-09-2015 14:13
Story of my life927-08-2015 20:40
Summer Edition: Movie Tips216-07-2015 15:33
Summer Edition: Beauty Tips and Tricks010-07-2015 16:44
Summer Edition: What to do in Summer?410-07-2015 15:09
Summer Edition2010-07-2015 13:16
Poll: was dit een beetje nuttig?

 Meldeneen grote stap: hoge school of universiteit
Omdat het schooljaar bijna voorbij is en ik heb gemerkt dat er veel mensen klaar zijn met het middelbaar en wat angstig zijn voor hoge school of universiteit heb ik besloten mijn ervaringen te delen in de hoop dat het een deel van de angst kan weghalen.

Mijn keuze
Aangezien ik er vrij zeker van was, dat ik mijn laatste jaar middelbaar opnieuw moest doen, had ik me totaal niet geïnformeerd voor richtingen om te studeren. Toen ze tegen me zeiden dat ik toch door mocht, was het even slikken. Iedereen had me verteld dat je je keuze eigenlijk al moest weten om slaagkans te hebben en ik wist nog niet eens welke richtingen er allemaal waren. Daar stond ik dan. Het begin van de grote vakantie en ik had twee en een halve maand de tijd om te beslissen wat ik ging doen. Uiteraard ging alles chaotisch, ik ging van de ene richting naar de andere, maar toen ik bij mijn vrienden ging raad vragen, zag ik dat zei ook dezelfde problemen hadden gehad. Ik begon me te focussen op mijn talenten en hobby's. Ik ben dol op kinderen en ik 'verzorg' graag. Toen werd mijn keuze al veel beperkter. De opties leerkracht lager onderwijs, verpleegster en au pair bleven nog over. Ik stond om het punt om au pair te worden, maar toen ik met een gezin uit Zwitserland sprak, had ik daar toch niet zo'n goed gevoel bij. Ik volgde mijn gevoel en schrapte au pair van het lijstje.
Het was toen eind augustus en halverwege oktober begon het nieuwe schooljaar al. Ik kon nog steeds niet kiezen tussen leerkracht en verpleegster, tot ik de twee begon te vergelijken. Ik wilde verzorgen en met kinderen werken, maar ik was bang dat ik als verpleegster te emotioneel zou worden als er een kindje zou sterven. Toen uit het niets kwam er een idee te binnen. Waarom niet gewoon combineren? Een verzorgende leerkracht? Dat moet wel een kleuterjuf zijn.
Zo schreef ik me dus 2 weken voor de start van het nieuwe schooljaar in voor kleuteronderwijs.

Mijn studie
Eerst en vooral, kleuteronderwijs is een opleiding met veel praktijk en stage. In het begin twijfelde ik of dit nu echt wel de goede keuze was geweest en of ik niet te gehaast beslist had. Ik ga eerlijk zijn, de eerste week heb ik iedere avond gehuild. Kleuteronderwijs is zo definitief, je hebt bijna geen andere optie dan kleuterleidster worden en wat als het me niet lag. De derde week van het schooljaar, had ik al stage en dat verschilde enorm van de theorielessen. Ik kwam helemaal enthousiast thuis. Dit wilde ik, ik zou me wel door de theorie worstelen, ik had motivatie gevonden. 
Soms twijfel ik nog, maar iedere keer als ik van stage terug kom, is die twijfel weg en heb ik weer motivatie om verder te gaan.
Mijn tip dus: ga je voor een richting waar je nog geen praktijk hebt in het eerste jaar, probeer dan een vakantiejob te vinden in de sector rond je richting. Je kan ook iemand contacteren om een kijkdag te houden, veel bedrijven vinden dit niet erg en het geeft jou een idee wat je te wachten staat

Nieuwe start, nieuwe vrienden?
 Absoluut!! Omdat ik een richting heb gekozen die aansluit bij mijn interesses heb ik geweldige vrienden gemaakt. Je zult merken als je de juiste keuze hebt gemaakt, lijk je qua karakter behoorlijk hard op je medestudenten en is het super gemakkelijk om vrienden te maken. Je hebt immers dezelfde interesses.
In mijn geval zijn al mijn medestudenten speels, vrolijk en geduldig net als ik. Je kunt ook geen kleuterjuf worden als je die karaktertrekken niet hebt. Hetzelfde geldt ook voor andere beroepen en richtingen. Bij psychologie ga je mensen vinden die goed kunnen luisteren, bij medische mensen die willen helpen, bij kunst mensen die creatief zijn...
Je zou verbaasd zijn hoe snel je vrienden kunt maken op de hoge school/universiteit

heb je nog vragen? Dan beantwoord ik die graag. Zet ze even hieronder of stuur een mailtje
Mijn belangrijkste tip: probeer kalm te blijven, het is niet dat je nu de 'juiste' keuze nog niet gevonden hebt, dat het niet gaat lukken

Reactie plaatsen

Reageer op de blog een grote stap: hoge school of universiteit van Ro2002 .
Bericht plaatsen
Melden | Citeer
Ro2002 schreef op 10-04 22:16:
Ro2002 schreef:
TylerJoseph schreef:
aah dit is leuk om te lezen!

fijn dat te horen. Ik wil gewoon helpen waar ik kan bij vragen en wat beter dan mijn eigen ervaringen eens te delen. Ben van plan verschillende blogs te maken rond verschillende ervaringen die andere misschien ook kunnen helpen
Melden | Citeer
TylerJoseph schreef op 10-04 20:29:
TylerJoseph schreef:
aah dit is leuk om te lezen!