Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Bluesweater
Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd📚
0 | 0 | 0 | 0
0%
Welkom bij Virtual Popstar, de #1 community voor jongvolwassenen!

Maak nu gratis een account en praat mee op het forum. Speel games en kies uit duizenden kledingitems om je popster mee te verkleden.

Klik hier en maak je eigen account
> Sluiten
Helper
15 van de 24 sterren behaald
Profiel
Lilaloesie
avatar

 MeldenCurly Girl Method

Ik wil het deze keer graag hebben over de CG-methode oftewel de curly girl method aangezien het mijn haar en daarom mijn leven een stuk makkelijker heeft gemaakt. Mijn haar was altijd vreselijk. Pluizig en warrig, je kreeg je hand er nauwelijks doorheen. Het krulde te veel of verkeerd.  Terwijl op andere dagen de krullen er snel uit leken te zakken. Ik wilde stijl haar. Elke dag stijlde ik het of deed ik er een vlecht in om het maar te kunnen controleren. Ik was best wel radeloos tot ik dit tegen kwam. Ik zou er graag nog een keer een blog willen doen over haren en haar typen. Iets waar je bij de CG-method veel aan hebt


Wat is nou de CG methode?

De Curly girl methode. Als krullenbol moet je daar wel eens van gehoord hebben! Het is ontwikkeld door Lorraine Massey. Ze deelde met de hele wereld haar methode in een boek: Curly Girl: The Handbook. Wanneer je krullen hebt geeft dat soms de nodige problemen, en die erkent Lorraine. Ze geeft in haar boek veel nuttige adviezen over hoe we onze krullen moet verzorgen en welke dingen wij juist moeten vermijden. Je merkt dat de laatste tijd natuurlijke ingrediënten etc. heel belangrijk worden. En daarom is er de CG Methode.


Hoe begin je met de CG methode?
Was je haren voor de laatste keer met een shampoo dat sulfaten bevat om zo alle siliconen uit je haar te wassen. Zorg ervoor dat je shampoo geen siliconen bevat wat anders heeft dit natuurlijk geen nut voor je haar. Deze eerste stap zorgt ervoor dat alle siliconen uit je haar worden gewassen en er geen nieuwe worden toegevoegd. Om het simpel te zeggen; je begint dus met schoon haar. Hoe weet je nou of er siliconen in je shampoo zitten? Vraag het na bij de drogisterij/toko! Dat is de makkelijkste oplossing.


De stappen van de methode:

Stap 1: Gebruik alleen conditionerDe meeste shampoos bevatten sulfaten die zeer schadelijk zijn voor je krullen. De ingrediënten in shampoos maken je krullende haar pluizig, breekbaar en droog. Conditioner is voldoende om je haar schoon te krijgen. Als je je shampoo niet kunt opgeven, gebruik dan een milde shampoo die geen sulfaten bevat.

Stap 2: Masseer je hoofdhuid met conditionerBegin je routine met het nat maken van je haar en verdeel de conditioner over je hoofdhuid. Masseer je hoofdhuid met je vingertoppen. Deze massage zal ervoor zorgen dat vuil loslaat en de resten van haarproducten makkelijk worden weggespoeld. Afhankelijk van hoe droog je hoofdhuid is, kun je dit 1 keer per week tot dagelijks toepassen.

Stap 3: Ontklit je haar alleen wanneer er conditioner in zitVeel raden het gebruik van een grove kam voor krullend haar aan, en dat is ook iets beter dan met een borstel. Ik denk dat iedereen wel eens heeft geprobeerd om je krullend haar droog te kammen/borstelen. Grote kans dat dit geen succes was geworden. Droog kammen of borstelen is ook geen goed idee want dit veroorzaakt veel schade aan je haar. Het is naast het kammen met een grove kam ook mogelijk om je haar met je vingers te ontklitten. Deze methode wordt ook wel de finger detangeling genoemd en is het beste voor je haar en veroorzaakt het minste haarbreuk. Als het mogelijk is om je haar op deze manier te ontklitten vergeet dan niet om een groet hoeveelheid conditioner te gebruiken.

Stap 4: Spoel je haar uit met koud waterHet kan niet vaak genoeg gezegd worden. Wanneer je je haar spoelt met koud water worden de haarschubben afgesloten. Hierdoor neemt het pluizen af en krijg je meer glans. Het is ook nog eens goed voor je bloedsomloop om af te spoelen met koud water. Dus zowel goed voor je haar als goed voor je gezondheid en hoofdhuid.

Stap 5
: Gebruik een haarproductAls je erg krullend haar hebt breng je het product voor het beste resultaat aan op drijfnat haar. Als je je meer golvend haar hebt wacht dan even 5 minuten met aanbrengen. Een veel gebruikte methode is om te beginnen met een leave-in conditioner om pluis te verminderen en volg met een gel of mousse voor hold en definitie. Sommigen geven de voorkeur aan een crème of alleen een leave-in conditioner voor zachtere krullen. Je kunt elke type product gebruiken en op de volgorde wat jij zelf het fijnste vind in gebruik. Vervolgens geef je je krullen de vorm door het kneden van je haar en of afzonderlijk je krul rond je vingers te draaien.

Stap 6
: Droog haarJe haar aan de lucht drogen is het gemakkelijkste en de zachtste manier om je haren te drogen of kneed je haar zachtjes droog met een micro fiber handdoek of een t-shirt van katoen om overtollig vocht te verwijderen. Een badstof handdoek zal je haar pluizig maken.

Stap 7:
Laat je haar wenen aan deze methodeHet duurt ongeveer 2 tot 6 weken voordat je haar gewend is aan deze methode, dus geduld is super belangrijk.

Hier zijn wat voor en na foto's zodat je zelf het geweldige effect kan zien



Vond je het een leuk blog?
Zou je graag meer over haar en haar verzorging willen lezen?
Of vond je dit niet intressant?

Laat het me weten in de reacties
Ik wil graag weten wat jullie willen lezen


Succes  met het uitproberen en tot de volgende keer

Reactie plaatsen

Reageer op de blog Curly Girl Method van Lilaloesie .
Bericht plaatsen
Melden | Citeer
Lilaloesie schreef op 23-09 20:05:
Lilaloesie schreef:
Michelle2001 schreef:
Een paar van deze dingen deed ik al, maar met koud water afspoelen nog niet. Ik ga dat even een paar weekjes proberen en kijken of dat alleen al verschil maakt.
Ik merkte echt dat het meer ging glanzen!
Ben heel erg benieuwd of het bij jou ook werkt 

Ik doe binnekort een blog over een haar masker, misschien ook iets voor jou
Melden | Citeer
Michelle2001 schreef op 23-09 20:02:
Michelle2001 schreef:
Een paar van deze dingen deed ik al, maar met koud water afspoelen nog niet. Ik ga dat even een paar weekjes proberen en kijken of dat alleen al verschil maakt.