Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Bluesweater
Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd📚
0 | 0 | 0 | 0
0%
Welkom bij Virtual Popstar, de #1 community voor jongvolwassenen!

Maak nu gratis een account en praat mee op het forum. Speel games en kies uit duizenden kledingitems om je popster mee te verkleden.

Klik hier en maak je eigen account
> Sluiten
Helper
17 van de 24 sterren behaald
Profiel
Lilaloesie
avatar

 MeldenDUBLIN CITY TRIP

DUBLIN CITY TRIP
Ik ben net terug van mijn vakantie naar Dublin. Ik was hier al eens eerder geweest met een rondreis door Ierland maar jammer genoeg konden we toen maar een middag spenderen in deze super leuke en vooral mooie stad. Daarom hebben mijn vriend en ik besloten dat we nog een keer heen wilde om de stad eens goed te kunnen bekijken. In deze blog wil ik je tips geven over het openbaar vervoer, mooiste plekken om te bezichtigen, de leukste pubs en nog veel meer. Zo hoop ik dat als jij een keer naar Dublin gaat je het beste uit je reis kan halen want er is zo veel te zien en te doen in Dublin.
Ik deel deze blog op in meerdere segmenten zodat je makkelijk alle informatie kan opzoeken die je nodig hebt om jouw city trip een droomreis te maken

Inhoud:
Openbaar vervoer
Winkelen
Must see
Musea en andere bezienswaardigheden
Pub's en Eten



OPENBAAR VERVOER

Het ligt er een beetje aan hoe je naar Dublin reist. Mocht je met het vliegtuig naar Dublin reizen, net zoals ik, dan is het handig om meteen even door te lopen naar T1 (Terminal 1) daar kan je bij Bus and Travel information desk een Leap card kopen. Kom je aan op T2, geen probleem dan kan je er een kopen bij de Spar. Een Leapcard is ongeveer het zelfde als een OV-Chipkaart maar dan in Ierland. Het handige is dat ze er ook een voor toeristen hebben. Je hebt keuze uit een Vistitors card voor 1, 3 of 7 dagen. Blijf je 4 dagen? Maak je geen zorgen je kan vrijwel overal je Leap card laten opwaarderen voor een extra dag. Mocht je met de boot gaan dan is er vaak bij aankomst (Heb hier zelf geen ervaring mee maar heb het voor jullie opgezocht) ook een Bus and Travel information kiosk waar je meteen na aankomst een kaart kan kopen.



Met deze kaart kan je gebruik maken van de bus (ook de airlink (een transfer van het vliegveld naar de stad en weer terug)), tram, alle treinen binnen Dublin.
De kosten van een Leap visitor card verschilt op basis van de dagen
  24 uur - €10,00
  72 uur - €19,50
168 uur - €40,00

Een dag extra opwaarderen kost €10,00 per extra dag

Het is het zeker waard aangezien je voor heen en terug naar het vliegveld al meer van €15,00 euro uitgeeft. Dus zelfs al gebruik je hem alleen voor van het vliegveld naar de stad en van de stad naar het vliegveld dan heb je de kosten er al uit. Buiten dat zijn de trams enorm handig en snel om van A naar B te komen.

Airlink zijn super handig, ik kan iedereen aanraden om de 747 (airlink) te nemen van het vliegveld naar de stad. Je kan uitstappen op O'connell street. Dan ben je meteen op de grootste winkelstraat van Dublin en met 10 minuten loop je zo het centrum van de stad in. 

Mocht je nog wat dingen willen nalezen dan is dit de site van de Leap card.
Leap Card Visitor

Vergeet niet met oversteken dat de auto's bussen en trams aan een andere kant rijden dan wij in Nederland. Op veel oversteek plekken is het als geheugensteuntje op de grond gespoten.



WINKELEN

Er zijn heel wat leuke plekken om te winkelen zoals de net genoemde O'Connell street. Er zitten veel verschillende winkels en je hebt ruime keus mocht je een souvenir mee naar huis willen nemen. Het is er gezellig en er zijn veel straat artiesten met dansoptredens of straat zangers. Hier worden ook vaak demonstraties gedaan of juist weer promoties voor een nieuw product (Ik heb een gratis gezichtsmasker gescoord)

Op O'connell street zitten de volgende leuke winkels:
Carrolls Irish Gifts - Voor wollen truien en leuke souveniers
Penney's - Dit is de naam voor de primark in Ierland (Dit is trouwens echt een mega winkel!)
Clarks shoes - Mooie schoentjes
Pull & Bear - Net iets verder de straat op en een zij straat in maar is goed te zien van O'connells street
Schuh - Een hele vette schoenen winkel

Buiten O'connells street kan je rond Trinity college (Dit is 10 minuten lopen van O'connells street) ook enorm leuk winkelen.
Ze hebben daar ontzettend veel leuke kleinere winkels maar deze zijn deze de moeite waard. Zelf vind ik Grafton Street leukere winkel straat door de koffie zaakjes en verschillende winkels. Er zien hier een stuk minder souvenirs zaakjes met steeds de zelfde troep en de sfeer is er iets knusser omdat alles war dichter bij elkaar staat.

Winkels rond Trinity College en op Grafton Straat:
River Island - Grote winkel
Lush - Ruikt heerlijk en ze geven free facials
Cath kidston - Bijzonder mooie vrouwelijke, bijna 50's achtige kleding, met hippe dieren prints
Chanel Dublin - Te duur voor deze arme stakker maar leuk om even te kijken
Karenmiller - Dames mode
The White Company - Een origineel Londens dames merk
Levi's - Spijkerbroeken
Monsoon accessoire - Mooie winkel met prachtige sieraden
Topshop - Mijn persoonlijke favoriete winkel om te shoppen

Ierland ligt dan wel in The UK (The united kingdom) maar je kan er gewoon met euro's betalen. Dus geen omreken naar ponden en geen gedoe met steeds geld wisselen of pinnen.



MUST SEE
In elke stad zijn er wel dingen die je gezien moet hebben want anders heb je de stad niet gezien en natuurlijk heeft Dublin deze plekken ook. Ik ga ze voor je op een rijtje zetten en ik zal er kort onder vermelden hoe je er makkelijk komt, wat de entree prijs is en waarom je dit gezien moet hebben.

Trinity College
Als je trinity college niet hebt gezien dan heb je Dublin niet gezien. Het is een prachtig gebouw in het hart van de stad. Naast dat dit een echt toeristisch trekpleister is is het ook nog steeds een echt werkende universiteit. Je loopt als toerist over de Harry Potter denkende binnenplaats terwijl een student zich haast om een les te halen. Je kunt er prachtige foto's nemen van de oude gebouwen en beelden die op deze binnenplaats staan. Ook ligt hier het Book of Kells. Je kant de eeuwen oude bibliotheek in en het boek bekijken. Zelf heb ik dit niet gedaan door de lange rijen.

Entree €14,00

Book of Kells is een boek uit het jaar 800 en is geschreven door de monniken. Er schijnen prachtige tekeningen in te staan die het verhaal van de bijbel vertellen.

Dublin Castle
Een werkelijk prachtig kasteel met kasteel tuinen midden in de stad. Dit kasteel was meer dan 700 jaar het hoofdkwartier van het Engelse bestuur. Op het moment word het gebruikt als een ceremonieel kasteel voor staatsbezoeken. Je kan jammer genoeg niet naar binnen in het Kasteel maar van de buitenkant kan je mooie foto;s maken. Het is er rond zonsondergang lekker rustig en je hebt er dan het beste licht om mooie foto's te maken zonder al die andere mensen erop.


Guinness Storehouse
Guinness is het bier van Ierland zoals dat van ons Heiniken is.Het is een donker, bijna zwart, bier met een lichte koffie smaak. Het idee met Guinness is dat je het of lekker vind of niet te drinken en dar er niemand tussen in zit. Nou je raad het nooit maar ik zit er tussen in. Het is niet mijn favorieten bier en ik was nooit meer dan 1 glas drinken maar ik vind het ook zeker niet vies. Genoeg over mij terug naar de brouwerij en het opslaghuis. Met de Guinness Storehouse Tour ga je de fabriek in en leer je hoe Guinness gemaakt word en wat er allemaal komt kijken bij het maken van bier. Je kan een tour door het opslaghuis doen maar je kan ook een proeverij doen of leren hoe je een perfect glas Guinness tapt.

Je kan kaarten alleen van te voren boeken aangezien je een bepaalde tijd krijgt waneer jouw tour begint
Entree:
€18,50 Alleen entree voor 11 uur en online geboekt
(Na 11 uur word het €20,00 en rond de spitsuren betaal je €22,00)
Extra's
€20,00 voor een eigen Guinness glas met je eigen naam erop
€10,00 voor een extra tour over de geschiedenis van Guinness




MUSEA EN ACTIVITEITEN
Binnen de Ierland zijn de meeste musea gesponserd door de staat en hoef je dus geen entree te betalen. Het maakt dat je toch sneller een museum binnen loopt. Er zijn natuurlijk ook veel kleine particulieren musea waar je wel voor moet betalen maar ik wil eerst even de leukste gratis musea bespreken

National Gallery Of Ireland
Geopend in de 19e eeuw en volmet pracht werken. Zeker een museum omeven te bezoeken als je een echte kunst liefhebber bent. Het museum is vrij groot en staat vol met Ierse meesterwerken.
Entree: Gratis

Science Gallery At Trinity College
Hier kan je alle uitvindingen zien van studenten. Er zijn naast de uitvindingen oof filmpjes en somszijn de studenten zelf aanwezig om uitleg te geven over hun creaties. Heel interessant en informatief. 
Entree: Gratis

IMMA Irish Museum Of Modern Art

Het museum ligt iets verder buiten de stad maar is prima te bereiken vanaf Heuston Station.
(Hier kan je met de bus, tram en trein komen) Het heeft een ruimte Collectie aan moderne kunst en laat je dicht bij de artiesten komen.Naast hem museum staan de ateliers van heen wat kunstenaars. De deuren zijn van glas dus je kan altijd even binnen kijken bij een kunstenaar. Verder heeft het IMMA een wisselende collectie en een paar exclusieve betaalde tentoonstellingen. Verder is alles gehuist in een prachtig gebouw wat in tegenstelling tot de kunst juist historisch is.
Entree: Gratis
Entree voor exclusieve collectie of tijdelijke tentoonstelling: €8,00

Natural History Museum
Dit museum doet denken aan een klein Naturalis. Veel goed opgezette dieren in oude vitrines. Leuk om dieren eens goed van dicht bij te kunnen bekijken. Het is er vaak rustig zodat je alle tijd hebt om alles te kunnen bekijken.Zelfs als je te tijd neemt ben je hier binnen een uur wel klaar. Het is precies genoeg om nog wat aan je dag in deze heerlijke stad te hebben.
Entree: Gratis

Dublin Zoo
Als je even denkt aan artis. Voelt best groot toch? Maar niet als je naar de Dublin Zoo bent geweest.Het heeft bijna het dubbele aantal hectaren dan Artis. Prachtige grootte verblijven voor alle dieren. Het is mooi onderhouden en zeker je tijd klaar. De leeuwen kan je hier door het hele park horen brullen net zoals de Gibbon (Aap) die luidkeels schreeuwt. Door de glazen ramen in bijna elk verblijf heb je het gevoel dat je de dieren kan aaien.
Entree: €18,00

Old Jameson Distillery
Altijd al willen zien hoe de beste whiskey van Ierland word gemaakt? Nou neem een kijken bij deze oude destilleerfabriek. Je akn er zelfs een glaasje proeven. Maar het mooiste is toch wel de lift die langs de oude schoorsteen omhoog gaat en je een prachtig uitzicht over de stad biedt. 
Entree: €20,00



PUBS & ETEN
In The UK is het gebruikelijk om zelf te bestellen aan de bar of je nou komt even of een biertje komt halen.Je moet alles zelf aan de bar komen vragen. Ik ga al jamer op vakantie in The UK en ik lach me altijd dood als ik zielige koppies aan een tafel zie zitten die nog steeds niks hebben besteld. Als ik het door heb zeg ik het ook meestal wel tegen en daarom ook tegen jullie want je kan op deze manier gemakkelijker een uur zitten te wachten voor ze een keer komen kijken of je iets wil bestellen.

Pub's
Pub's ook wel Public Houses genoemd zijn een geweldige manier om een biertje te kunnen drinken en een hapje te kunnen eten. Het even is vaak makkelijker maar erg lekker. Fish en Chips is op vrijwel elke kaart te vinden en is niet duur. Ik zet hier een paar Pubs op een rijtje die zeker de moeite waard zijn om op te zoeken.

The Brazen Head - Oudste pub van Ierland


The Temple Bar

 
The Cobblestone


Eten
In elke stad heb je natuurlijk genoeg leuke en lekkere eettentjes maar soms zie je door de bomen het bos niet meer.Ik heb 4 dagen in Dublin gegeten en ik dacht ik geef jullie even wat lekkere restaurantjes voor we stoppen met deze blog. Ik doe er 2 want de andere waren niet zo leuk qua sfeer als deze en we hebben ook bij The Brazen Head gegeten en dat was heerlijk,

Boojum 
Zit door de hele stad en als je van Mexicaans eten houd dan moet je hier echt heen! Het is een super leuk en hip restaurant met een relaxte sfeer

Rocket's By Eddie Rocket

Dus dit was mijn Blog over Dublin en alles wat er te doen is. Ik hoop dat je het een super vette blog vond want ik vond hem namelijk super leuk om te maken. Ik ben zaterdag avond ziek terug gekomen na vakantie maar toch meteen begonnen aan deze blog. Ik zat nog zo vol met alles wat ik had gedaan en dat wilde ik graag met jullie delen.
Dus vond je dit leuk om te lezen en zou je dit vaker zien laat een reactie achter.

WANT.....

Ik ga in December met een suprise me reis en het lijkt me super leuk om daar ook over te bloggen dus laat weten of je dat zou willen lezen en wat je hier van vond!
Ik wil zo graag wat feedback

Tot de volgende keer en bedankt voor het lezen



Reactie plaatsen

Reageer op de blog DUBLIN CITY TRIP van Lilaloesie .
Bericht plaatsen
Melden | Citeer
Lilaloesie schreef op 25-09 10:45:
Lilaloesie schreef:
Skillet schreef:
Leuke blog!
Danku
Melden | Citeer
Anoniem schreef op 25-09 10:41:
Skillet schreef:
Leuke blog!
Melden | Citeer
Evenstar schreef op 24-09 21:21:
Evenstar schreef:
Mocht ik ooit naar Dublin gaan, is dit zeker een heel hoop handige informatie!!