Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Bluesweater
Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd📚
0 | 0 | 0 | 0
0%
Welkom bij Virtual Popstar, de #1 community voor jongvolwassenen!

Maak nu gratis een account en praat mee op het forum. Speel games en kies uit duizenden kledingitems om je popster mee te verkleden.

Klik hier en maak je eigen account
> Sluiten
Helper
13 van de 24 sterren behaald
Profiel
Lilaloesie
avatar

 MeldenRecept - Groene curry


Hee allemaal, ik ga jullie vandaag mijn favoriete recept geven want ik vind gewoon dat meer mensen dit zouden moeten eten. Het is gezond, vega, kleurrijk en heeel erg lekker. Ik maak dit recept ondertussen al jaren maar sinds ik de curry paste van Conimex heb ontdekt is het niet meer veranderd. De Curry paste is ontzettend lekker en pittig. Dus laten we beginnen.

Dit recept is voor 4 personen voor 2 personen zou ik een halve komkommer en een halve courgette doen. En natuurlijk minder rijst


Wat heb je nodig voor dit recept?
1 Komkommer
1 Paprika
1 Tomaat
2 Rode uien
1 Courget

Zout en peper
Rijst
Conimex Thaise groene curry paste
200ml Kokos melk

Een wok pan, hoge pan en een houten lepel (Ik gebruik een houten lepel zodat ik mijn wok pan niet beschadig)


Ik begin altijd met het snijden van alle groente

Komkommer:
Ik snij deze altijd eerst het kontje eraf en snij hem dan in partjes

Paprika:
Snij ik altijd in reepjes en daarna in blokjes

Tomaat:
Ik snij de tomaat door midden en daarna snij ik het harde stukje van het klokhuisje weg. Daarna snij ik de tomaar in dunnen partjes en deze snij in doormidden

Rode ui:
Snij in altijd in kleine blokjes

Courgette:
De courgette wil ik altijd in kleine dunne reepjes hebben. Zodat het snel mee gebakken kan worden en overal een beetje tussen door kan.


Nadat alles is gesneden vul ik mijn water koker en zet ik deze aan. (Mocht je geen water koker hebben dan kan je gewoon een pan met water op zetten, genoeg om de rijst in te koken)

Daarna gaan de uitjes in de wokpan met een beetje olie (Chili olie, sesam olie, olijf olie) ik wacht tot deze glazig zijn en daarna gaan de rest van de groentje er bij behalve de tomaat. Rustig zorg ik dat alles gaart. Zodra het water kookt gooi ik de rijst in de pas met water (Ik gebruik 1 thee kopje vol voor 2 personen)

Als de rijst op staat (8 minutenvoor snel kook rijst) knijp ik de curry paste uit over de groente. Deze meng ik door de groente. Voor 1 minuut laat ik de deksel even op de wokpan en daarna giet ik geleidelijk de kokos melk bij de groente en curry paste. Goed doorroeren zodat je geen klontjes meer van de curry paste overhoud. Proef even en kijk of het nog meer zout of peper nodig heeft. Zet het vuur laag en giet de rijst af. Laat deze kort uitdampen en gooi daarna de rijst bij de curry en meng alles door elkaar. 

Je kan altijd vlees of vis/schaaldieren toevoegen zoals kip of gamba garnalen. Wij zijn vegetarisch dus vandaar dat het er niet tussen stond

OPSCHEPPEN EN GENIETEN MAAR


Reactie plaatsen

Reageer op de blog Recept - Groene curry van Lilaloesie .
Bericht plaatsen
Melden | Citeer
Lilaloesie schreef op 23-09 08:42:
Lilaloesie schreef:
Skillet schreef:
Leuk recept!
Dankjewel!
Melden | Citeer
Anoniem schreef op 19-09 10:32:
Skillet schreef:
Leuk recept!