Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Anoniem
Is is een nacht die je normaal
0 | 0 | 0 | 0
0%
Welkom bij Virtual Popstar, de #1 community voor jongvolwassenen!

Maak nu gratis een account en praat mee op het forum. Speel games en kies uit duizenden kledingitems om je popster mee te verkleden.

Klik hier en maak je eigen account
> Sluiten
Helper
15 van de 24 sterren behaald
Profiel
Hadesu
avatar

Blog

TitelReactiesDatum
Schrijfwedstrijd S7 Finale016-07-2018 09:51
Schrijfwedstrijd S7 Ronde 6009-05-2018 11:07
Schrijfwedstrijd S7 Ronde 5009-05-2018 11:05
Schrijfwedstrijd S7 Ronde 4009-05-2018 11:03
Schrijfwedstrijd S7 Ronde 3009-05-2018 11:01
Schrijfwedstrijd S7 Ronde 2009-05-2018 10:58
Schrijfwedstrijd S7 Ronde 1009-05-2018 10:56
Schrijfwedstrijd S7 Inschrijving009-05-2018 10:49

 MeldenSchrijfwedstrijd S7 Ronde 5


Drie perfect afgemeten stappen van 70 centimeter naar voren, vijf naar rechts. Nog zeventien stappen naar voren. De lading overnemen van 0rYoN. 180 graden draaien. Zeventien stappen vooruit. Vijf naar links. Drie naar voren. De lading doorgeven aan 5aR4h. Wederom een draai van 180 graden.
Herhalen.
Dat er helemaal geen lading was om door te geven, deerde niet. Dat 5aR4h al jaren geleden door beschadigingen was gestopt met het lopen van haar routine, speelde geen rol. Voor machine Yz0ka waren er maar een paar dingen in het bestaan belangrijk en omgevingsfactoren waren daarbij niet inbegrepen. Yz0ka was blind voor alles dat buiten zijn bewegingen om ging.
Vele jaren geleden was Yz0ka, samen met 0rYoN, 5aR4h en nog vele anderen, hier aan het werk gezet. De Scheppers, de wezens die de machines gecreëerd hadden, gaven de machines toen niet meer mee dan een simpele, voorgeprogrammeerde opdracht. Zo werd het transport geautomatiseerd, zo werd er sneller gewerkt.
Drie stappen naar voren, vijf naar rechts. Corrigeren, want door een onverwachte windvlaag was één van de stappen geen 70, maar 65 centimeter opzij geweest. Zeventien stappen naar voren. Lading overnemen, omdraaien. Dezelfde weg weer terug.
Het werk was niet saai. Niet echt. Voor Yz0ka had een woord als “saai” geen betekenis gekregen. Het was werk. De machine was nooit moe, nooit ziek, nooit opstandig, nooit overenthousiast. Precies zoals de Scheppers ooit voor ogen hadden gehad. Zouden ze Yz0ka en 0rYoN zo zien, waren de Scheppers vast trots geweest zijn op hun creatie. Trots. Nog zo’n woord zonder betekenis.
Vroeger hadden woorden betekenis gehad. Maar toen de Scheppers overleden aan een gebrek aan zuurstof, was dat betekenisloos geworden.
Yz0ka had de verandering in de lucht geregistreerd. Maar omdat zuurstof voor hem geen brandstof was, was er voor de robot niets veranderd. Voor de Scheppers wel. Die begonnen naar adem te happen, waren uiteindelijk omgevallen. Yz0ka had de verandering geregistreerd met zijn ingebouwde hittesensoren. De Scheppers koelden af, bewogen niet meer. Er had er één op zijn pad gelegen. Dat had zijn systeem een tijdje door de war gebracht, maar na verloop van tijd was er een pad door het lichaam van de Schepper heen gesleten, waardoor Yz0ka moeiteloos zijn route kon blijven lopen.
Drie stappen naar voren, vijf naar rechts. Zeventien stappen naar voren. Lading overnemen, omdraaien. Dezelfde weg weer terug.
Nu, jaren later, was er van het lichaam van de Schepper nog weinig over. De huid was al lang vergaan, de botten beschadigd door de felle zon die er dagelijks op brandde. Er was geen reden meer voor Yz0ka of 0rYoN om te blijven lopen. Geen lading, geen proces dat gevolgd moest worden. Er was niets meer. Maar zelfs het woord niets was betekenisloos geworden.
Drie, vijf, zeventien.
Zeventien, vijf, drie.
Yz0ka’s sensoren registreerden het naderende projectiel te laat. Een gigantische stuk rots raakte de machine tegen de rechterkant, waardoor hij uit evenwicht raakte en op zijn zij op de grond belandde. Hoewel de wereld hierdoor gekanteld was, kostte het de machine weinig tijd om te oriënteren. Door de aanraking met het stuk rots was hij wederom uit koers geslagen, maar dat was simpel te herstellen. Zo kon hij weer drie stappen naar voren zetten, vijf naar rechts en zeventien naar voren om bij 0rYoN te arriveren.
Dat hij eigenlijk op de grond lag te spartelen, zijn benen hopeloos in de lucht bewegend, deerde niet.

Reactie plaatsen

Reageer op de blog Schrijfwedstrijd S7 Ronde 5 van Hadesu .
Bericht plaatsen